сряда, 30 април 2014 г.

ИМАШ КРАВА ПИЕШ МЛЯКО




    Та като станал господар на света и подчинил всичко живо на  Земята на своите интереси, човекът започнал да опитомява всичко онова живо, което може да му носи непосредствена полза у дома! Така вече не му се налагало повече да се трепе из гористите дебри и я уцели нещо, я не уцели за да се нахрани! Естествено опитомените домашни животни никой не ги пита дали им харесва това или не. Но най-важното е, че и до днес, примирили се със съдбата си, защото не могат да я променят, служат безропотно на господаря си!
    Тази "философска" мисъл ми дойде в главата като гледам Цветан Василев как се е "загрижил" за протестиращите и недоволните в България. Като по-възрастен обича да стои в сянка и да дава път на младите. Така си е редно и почтено!" Възрастните хора не могат, но знаят" е казал народът! А когато и са тъпкани с пари, те използват тези си знания отлично!
     Приказката ни беше за Цветан Василев. Което е вярно си е вярно. Без да си кривим душата и говорим врели некипели, по негови приказки "сам той" генерира 10% от националния доход! Не можем да  не вярваме на този изключително честен човек!... Де да имаше повече такива велики българи!?....Щяхме да цъфнем и вържем ! Колко генерира за джоба си, е срамота и невъзпитано да се интересуваме от количеството. Само някаква глупава, невъзпитана маскара може да си го позволи! Ето защо е по-добре да се съсредоточим във философските разсъждения!
     Та като започнаха да се палят хората по улицата, това подсети гражданите, че в други държави има вече осъществени сдружения на гражданите! Така наречените "граждански общества". Ето защо те решиха полека, полека да си  създадат на практика и у нас едно такова. То се роди бързо и набра сила. Естествено е това да не се хареса на някоя част от българите и те побързаха да вземат мерки и да го разцепят! Според принципа " разделяй и владей"! Той макар и изтъркан действа безотказно!
      Цветан Василев обаче не е вчерашен! Те тия будали, които си мислят, че са приключили с проблема, са пълни наивници! Все едно да гониш хлебарки със спрей! Сигурно е, че ще те надживеят, колкото и да ги пръскаш! Умните хора не действат така!.....Да се бориш с тигъра, когато е голям е пълна глупост, но когато е малък, току що роден си е пълно забавление да си го отгледаш и опитомиш! Е те затова се иска ум и пълен джоб! Цветан Василев си ги има и двете! Аферим на такъв човек! То българите не са случаен народ! Много неща са дали на света!
      Съвсем скоро, ама много скоро ще учудим пак света. Пак ще му покажем как се плува гемеджийската!.... Те затова се давят у нас чужденците, защото не могат да го усвоят този стил! Принципът му е коренно различен и затова европейците не могат да вдянат във философията, върху която е създаден! Ние оцеляваме, защото от малки се научаваме да си  го плуваме и друг не ни трябва!...... Тука пак се отплеснахме в друга посока!
      Та и ние вече ще си имаме ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО. Няма само Запада да ни се перчи с него и ни смята за аборигени я! И какво само гражданско общество!! За чудо и приказ! Те такова, да си съдерат задника никога не могат го създаде!....Те си нямат Цветан Василев! Е те там е разковничето, сетѝ ли се?.. А за такива като Бареков, само могат да мечтаят! Те на 1000 години се раждат веднъж! Миналото хилядолетие бяха трима Айнщайн, Гутенберг и Маркс! Трябва да си го пазим, да не вземе да се повреди момчето, че без него сме загубени! Просто българското гениално семе ще изчезне! И да не сме луди да им  харизваме двамата  на западняците, та да издават на глупавите европейци от ЕС тайните си!....Сакън!
       Колко е прекрасно да си имаш домашно животно в къщи! От древни времена човекът го е разбрал! Имаш крава, пиеш родно мляко. Нямаш крава, ходиш та си купуваш от западния супермаркет само глупости!   
       Я какви породи сме си отгледали- наши, родни домашни животни. Породисти и кротки! Като започнем от съда, та стигнем до президента. Все на една хранилка са се наредили, но и добре се отплащат животинките на господаря си! А той е един "грижовен", "грижовен",не ги изпуска от око и гледа как наддават на тегло прасетата, а кокошките снасят ли снасят! Това значи да си "отговорен" стопанин и да се  грижиш ден и нощ за стоката си! Такива "стопани" на Запад си нямат! Е затова Българското си е висококачествено - ЗАПАЗЕНА МАРКА!


                                                                                 В. Дедински
       

Няма коментари:

Публикуване на коментар