Google+ Followers

сряда, 16 април 2014 г.

КОГАТО ПРЕЗИДЕНТЪТ ТИ Е ЕЛЕМЕНТАРЕН "TINK - TANK"


          Откакто  "захвълихме комунизма на бунището" така ни потръгна на президенти, че преливаме от щастие. Все образовани, "начетени". Винаги са били "в час" по отношение на политиката. И като вживели се в тази роля и забравили, че си нямат хал хабер от нея, защото преди това и един ден не са били там, такива бисери излизат от устата им, че няма как да не влезнат в историята ни. Няма как да не запомним "мъдрите" им мисли.
         Философът беше пръв..... "Голям" философ! Та той се прочу с неолибералните си теории. Обясняваше ни как капитализмът е станал хрисим като агънце. Колко е национално отговорен. Как с този неолиберален модел ще постигнем нечуван просперитет. "Задръстените" комунисти ряпа да ядът. Нищо не са постигнали в сравнение с това, което ни очаква.  И ние го слушахме в захлас и се ядосвахме защо по-рано не сме се сетили да го сменим с Бай Тошо, ами е бил принуден да лови риба в затънтеното село за да се изхранва. Така е, простия народ не си цени лидерите!...... Колко е бил прав нашият "начетен философ", нали? Стопроцентов " tink-tank". Дори и в САЩ си нямат с такава омайваща дарба! Така ни омая, че свят ни се зави!
         Следващият също не разбираше от политика, но пък в бракоразводните дела беше вещ. И ние запяхме: " РАЗВОД НИ ДАЙ"!..... Нали сме си доверчиви?! Тръгнахме като овце след него. И таман избрахме неговия "цивилизован избор," в Горна Баня сръбска ракета събори къщата на една женичка, която не знаеше какъв е този избор. На другия ден адвокатът отиде да ѝ го обясни. Тя не го разбра много, но се успокои, че е жива, защото е могло да я сполети и по-лошо! В Косово докато цивилизаторите дъвчели отегчено дъвка, сбъркали мишената и пуснали бомбите другаде. Казали им после, че са затрили невинно цяло село барабар с хората. Това  не ги впечатлило много, още по-малко да ги опечали! Дали са индианци, хирошимци, виетнамци или косовци все е  паплач, непознаваща и неуважаваща американската демокрация! Пък и нали има закон да не ги съдят за престъпления против човечеството!?  Друго си е да си цивилизован!....Те индианците го разбраха първи!Така ги цивилизоваха, че им държи влага и до днес. За Латинска Америка ще си замълчим. Де е стъпил този цивилизован крак богатствата потичат към Уолстрийт.
           Палмата на глупостта, обаче никой не може да отнеме на този президент. Трябва да си без капка мозък или небългарин, за да се изтъпаниш на връх 24 май, пред паметника на Кирил и Методий и да  изречеш, че трябва да се откажем от Кирилицата, защото няма да ни трябва. Е те това трябва да се запише в рекордите на Гинес и то в раздела за глупост.
           За тия двамата се сетих като чух, че сегашният ни президент обяснява на света как Украйна трябва сама да реши съдбата си. До тук добре. И без да го казва този скаран с политиката човек, ние си го знаем.  Но когато това "самоопределение" става под давление на  "неизвестни" снайперисти и мисионери от Запада, дори и от ЦРУ, нещата придобиват друг прочит, съвсем непонятен за този немски гастарбайтер! Непрекъснатите му изцепки нямат край! Впрочем да си мегафон на г-жа Рийс ( посланикът на САЩ в България) е твърде унизителна позиция, но явно нашият приятел си е надянал наколенките много преди да стане президент! Ала да си президент не същото като да слугуваш на Лазар Причкапов или Бойко Борисов!  Безличността на това влечуго се вижда най-добре от безмисловните  идиотски изявления спрямо Русия под диктовката на г-жа Рийс, които впрочем стъписаха всички трезвомислещи лидери в ЕС! Без да му мигне окото този човек ежедневно съсипва имиджа на България пред света, обслужвайки ревностно провалената политика на САЩ спрямо Русия! Дори г-жа Могерини смекчи бързо официалния тон на ЕС към Русия, осъзнавайки този факт....Но какво да се прави? Глупакът си е глупак и няма земна сила, която да го накара да поумнее!  Да бяха го търсили със свещ, САЩ не биха открили по-подходяща безмозъчна марионетка, която да изкарат на преден план за своите цели!
         Ако този президент отвори историята на България непосредствено след 09.09. 1944 може да се поучи от комунистите как се прави това сервинечене вещо и съвсем професионално, за да не показва пред новото си  гуро глупостта и невежеството си, мъчейки се да наподобява с поведението си на тези водачи, уверен че   открива топлата вода!...Да има поне някакъв авторитет пред него, за да не го гледат с насмешка и снизхождение неговите господари!
         Бях забравил как в Германия на едно официално посещение там "компетентно" обясняваше, че ще построи Силициевата долина в България. Не зная какво са си помислили неговите събеседници за техническата му култура, но едно стана ясно, че той не я е видял тази "долина" и не му е ясно какво представлява, за да говори толкова убедително, без да забелязва ефекта, който предизвиква в аудиторията! И когато говори, че специалистите ни "бягат" на Запад, нека да не забравя ,че толкова тачения от него наш "макроикономист" предпочете да отиде там, където се кове бъдещето и може реално да прилага знанията си, а не в държавата, където надеждата на Стиглиц за нейното бъдеще едва мъждука!...За хора с изключителен интелект като французина Пардю и американеца Сноудън е излишно да му споменаваме на този нескопосан провинциалист!
            Никога в своята нова история от 1878 година насам България не е имала толкова прост,неграмотен   и неинтелигентен държавен глава. Човек без никакъв срам,съвест, морал и мярка за елементарна адекватност.Човек без достойнство,съчетано с гнусно роболепие и слугинаж към интересите на САЩ в България!        
           Да не говорим за графика с изпълнените и неизпълнените намерения на този самохвалко, който щеше да качи на сайта си и всеки ден щеше го актуализира !
          Дълго време се борех със себе си дали да напиша нещо и за червения ни президент. Най-вече ме спираше факта,че той не беше тинк-танк като горните и в никакъв случай  не трябваше да бъде вкаран под това заглавие! Освен това той стоеше много по-добре на президентския стол в сравнение с тях. Сигурно това се дължеше на факта,че  той бе врял и кипял в партийния казан и то точно когато водата вреше и кипеше в него най-силно преди да му се наложи да седне на неговите бодли. Лесно е да омаскариш един човек. Трудното е да се опиташ да влезеш в кожата му и да го разровиш отвътре, за да се постараеш да кажеш колкото се може по-вярната истина за него. Фасадата винаги лъже.
          И така, както хилядите онеправдани така и по-българската, нечуждопоклоническа интелигенция заедно с твърдият електорат на БСП му повярваха и пуснаха бюлетината за него два пъти. Поставиха го на най -високото място в България.Този млад и умен учен бе израснал и живял в бедното пернишко селце Сирещник. Знаеше добре какво е беднотия и недоимък. Преди да тръгне да се катери по стълбата дрипльовците му бяха братя!Те му вярваха безприкословно и го уважаваха!.......Бе му даден шанса да подобри хала на българите и да завърти кормилото на кораба към вярната посока, не само заради беднотията и недоимъка,които познаваше, а и заради онези негови братя по съдба  и обикновени хорица,които го обичаха,вярваха му и гласуваха с любов и надежда за него!......
           Да,ама Не,както обичаше да казва Петко Бочаров!Обикновените българи пак бяха изиграни великолепно,но все още не искаха да повярват и се надяваха, че техният човек няма да ги забрави! Така те му подариха още един мандат! Този катерач обаче, влизайки в кабинета на Дондуков 2 моментално ги забрави и умело симулираше загриженост! От височината на стълбата, на която го бяха качили,той виждаше онази прекрасна картина там долу,която талантливо е нарисувана от нашият гениален поет Христо Смирненски в произведението му!.......Това, с което нашият юнак се захвана с истинско усърдие и любов, бе да запълва свободното си време с лов на дивеч....и да прави пари!Другото за него бе просто протокол и умела демагогия! Мизерията за него не съществуваше!Дрипльовци той нямаше как да види! Бе платил на дявола таксата за последното си стъпало!...... Колко вярна  и гениална е "ПРИКАЗКАТА ЗА СТЪЛБАТА"братя българи,нали!!?
         Излишно е да споменавам за нереализираните кухи фрази като "ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ" и "БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ", използвани за прах в очите и партизанска демагогия за част от изтънелия вече електорат на БСП! Парите са друго нещо,съвсем реално и полезно!...... Не всеки може да осребри така успешно политическата си кариера, а ДРИПЛЬОВЦИТЕ ДА ГО ДУХАТ! Като са будали съвсем естествено е да са дрипльовци!Те няма как да му са братя! Той  вече се срамуваше  от тях и бе забравил за своето  потекло!Той бе вече друг човек!Онзи,променен от дявола  образ,обрисуван талантливо в познатото литературно произведение, изкачил се на най- горното стъпало на стълбата и платил на дявола с онова,което му бе вече станало излишно!......Е те на това народът ни казва: "ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ"! 
         Днес този сребролюбец пак замечта за  ГОЛЕМИТЕ ПАРИ, защото с тия "мизерни" 3000 лв. на месец си е чиста беднотия! Времето лети, хората пари направиха, а нашият тъпче в някаква мизерна партийка! Е ако ортаклъка му с БСП се подкваси заради щенията му,може и да  се отвори парашутът му! ТАМ НА ВЪРХА, НА ДОНДУКОВ 2 СА ПАЧКИТЕ!..... А любовта на българите към Русия е неогасима и ако се яхне в този момент, току виж много лесно ще бъде претворена в доста солидни пачки!.....Що се отнася за българите,те са свикнали да духат супата! Не им е за първи път!
         Президентите си отиват, но изцепките и делата им остават в историята.                                                                                     В. Дедински