сряда, 16 април 2014 г.

КОГАТО ПРЕЗИДЕНТЪТ ТИ Е ЕЛЕМЕТАРЕН "THINK - TANK"






          Откакто  "захвълихме комунизма на бунището" така ни потръгна на президенти, че преливаме от щастие. Все образовани, "начетени". Винаги са били "в час" по отношение на политиката. И като вживели се в тази роля и забравили, че си нямат хал хабер от нея, защото преди това и един ден не са били там, такива бисери излизат от устата им, че няма как да не влезнат в историята ни. Няма как да не запомним "мъдрите" им мисли.
         Философът беше пръв..... "Голям" философ! Та той се прочу с неолибералните си теории. Обясняваше ни как капитализмът е станал хрисим като агънце. Колко е национално отговорен. Как с този неолиберален модел ще постигнем нечуван просперитет. "Задръстените" комунисти ряпа да ядът. Нищо не са постигнали в сравнение с това, което ни очаква.  И ние го слушахме в захлас и се ядосвахме защо по-рано не сме се сетили да го сменим с Бай Тошо, ами е бил принуден да лови риба в затънтеното село за да се изхранва. Така е, простия народ не си цени лидерите!...... Колко е бил прав нашият "начетен философ", нали? Стопроцентов " think-tank"-ов служител. Дори и в САЩ си нямат с такава омайваща дарба! Така ни омая, че свят ни се зави!
         Следващият също не разбираше от политика, но пък в бракоразводните дела беше вещ. И ние запяхме: " РАЗВОД НИ ДАЙ"!..... Нали сме си доверчиви?! Тръгнахме като овце след него. И таман избрахме неговия "цивилизован избор," в Горна Баня НАТО-вска ракета събори къщата на една женичка, която не знаеше какъв е този избор. На другия ден адвокатът отиде да ѝ го обясни. Тя не го разбра много, но се успокои, че е жива, защото е могло да я сполети и по-лошо! В Косово докато цивилизаторите дъвчели отегчено дъвка, сбъркали мишената и пуснали бомбите другаде. Казали им после, че са затрили невинно цяло село барабар с хората. Това  не ги впечатлило много, още по-малко да ги опечали! Дали са индианци, хирошимци, виетнамци или сърбии все е  паплач, непознаваща и неуважаваща американската демокрация! Пък и нали има закон да не ги съдят за престъпления против човечеството!?  Друго си е да си цивилизован!....Те индианците го разбраха първи!Така ги цивилизоваха, че им държи влага и до днес. За Латинска Америка ще си замълчим. Де е стъпил този цивилизован крак богатствата потичат към Уолстрийт.
           Палмата на глупостта, обаче никой не може да отнеме на този президент. Трябва да си без капка мозък или небългарин, за да се изтъпаниш на връх 24 май, пред паметника на Кирил и Методий и да  изречеш, че трябва да се откажем от Кирилицата, защото няма да ни трябва. Е те това трябва да се запише в рекордите на Гинес и то в раздела за глупост.
           За тия двамата се сетих като чух, че сегашният ни президент обяснява на света как Украйна трябва сама да реши съдбата си. До тук добре. И без да го казва този скаран с политиката човек, ние си го знаем.  Но когато това "самоопределение" става под давление на  "неизвестни" снайперисти и мисионери от Запада, дори и от ЦРУ, нещата придобиват друг прочит, съвсем непонятен за този немски гастарбайтер! Непрекъснатите му изцепки нямат край! Впрочем да си мегафон на г-жа Рийс ( посланикът на САЩ в България) е твърде унизителна позиция, но явно нашият приятел си е надянал наколенките много преди да стане президент! Ала да си президент не същото като да слугуваш на Лазар Причкапов или Бойко Борисов!  Безличността на това влечуго се вижда най-добре от безмисловните  идиотски изявления спрямо Русия под диктовката на г-жа Рийс, които впрочем стъписаха всички трезвомислещи лидери в ЕС! Без да му мигне окото този човек ежедневно съсипва имиджа на България пред света, обслужвайки ревностно провалената политика на САЩ спрямо Русия! Дори г-жа Могерини смекчи бързо официалния тон на ЕС към Русия, осъзнавайки този факт....Но какво да се прави? Глупакът си е глупак и няма земна сила, която да го накара да поумнее!  Да бяха го търсили със свещ, САЩ не биха открили по-подходяща безмозъчна марионетка, която да изкарат на преден план за своите цели!
         Ако този президент отвори историята на България непосредствено след 09.09. 1944 може да се поучи от комунистите как се прави това сервилничане вещо и съвсем професионално, за да не показва пред новото си  гуро глупостта и невежеството си, мъчейки се да наподобява с поведението си на тези водачи, уверен че   открива топлата вода!...Да има поне някакъв авторитет пред него, за да не го гледат с насмешка и снизхождение неговите господари!
         Бях забравил как в Германия на едно официално посещение там "компетентно" обясняваше, че ще построи Силициевата долина в България. Не зная какво са си помислили неговите събеседници за техническата му култура, но едно стана ясно, че той не я е видял тази "долина" и не му е ясно какво представлява, за да говори толкова убедително, без да забелязва ефекта, който предизвиква в аудиторията! И когато говори, че специалистите ни "бягат" на Запад, нека да не забравя ,че толкова тачения от него наш "макроикономист" предпочете да отиде там, където се кове бъдещето и може реално да прилага знанията си, а не в държавата, където надеждата на Стиглиц за нейното бъдеще едва мъждука!...За хора с изключителен интелект като французина Пардю и американеца Сноудън е излишно да му споменаваме на този нескопосан провинциалист!
            Никога в своята нова история от 1878 година насам България не е имала толкова прост,неграмотен   и неинтелигентен държавен глава. Човек без никакъв срам,съвест, морал и мярка за елементарна адекватност.Човек без достойнство,съчетано с гнусно роболепие и слугинаж към интересите на САЩ в България! Това негово роболепно поведение си го обяснявам със силното желание на ПЛЕВНЕЛИЕВ да се уреди с помощтта на своите покровители на някоя международна службичка,където би имал достъп до международно влияние,пари и пестиж,както успяха да го направят Иван Кръстев,Николай Младенов и Сергей Станишев!Тъжното тук е,че нашият герой не показваше и ни най-малко проблясък,че има някви данни за такава дейност пред своите господари!Нещо повече,с безпринципния си слугинж той преигра безкотролно ролта си на управляема марионетка и с това си поведение отврати окончателно своите покровители до такава степен,че те предпочетоха да нямат нищо общо повече с него,защото застрашаваше да срине с глупостта си междунардната им репутация!     
           Да не говорим за графика с изпълнените и неизпълнените намерения на този самохвалко, който щеше да качи на сайта си и всеки ден щеше го актуализира !
          Дълго време се борех със себе си дали да напиша нещо и за червения ни президент. Най-вече ме спираше факта,че той не беше тинк-танк като горните и в никакъв случай  не трябваше да бъде вкаран под това заглавие! Освен това той стоеше много по-добре на президентския стол в сравнение с тях. Сигурно това се дължеше на факта,че  той бе врял и кипял в партийния казан и то точно когато водата вреше и кипеше в него най-силно преди да му се наложи да седне на неговите бодли. Лесно е да омаскариш един човек. Трудното е да се опиташ да влезеш в кожата му и да го разровиш отвътре, за да се постараеш да кажеш колкото се може по-вярната истина за него. Фасадата винаги лъже.
          И така, както хилядите онеправдани така и по-българската, нечуждопоклоническа интелигенция заедно с твърдият електорат на БСП му повярваха и пуснаха бюлетината за него два пъти. Поставиха го на най -високото място в България.Този млад и умен учен бе израснал и живял в бедното пернишко селце Сирещник. Знаеше добре какво е беднотия и недоимък. Преди да тръгне да се катери по стълбата дрипльовците му бяха братя!Те му вярваха безприкословно и го уважаваха!.......Бе му даден шанса да подобри хала на българите и да завърти кормилото на кораба към вярната посока, не само заради беднотията и недоимъка,които познаваше, а и заради онези негови братя по съдба  и обикновени хорица,които го обичаха,вярваха му и гласуваха с любов и надежда за него!......
           Да,ама Не,както обичаше да казва Петко Бочаров!Обикновените българи пак бяха изиграни великолепно,но все още не искаха да повярват и се надяваха, че техният човек няма да ги забрави! Така те му подариха още един мандат! Този катерач обаче, влизайки в кабинета на Дондуков 2 моментално ги забрави и умело симулираше загриженост! От височината на стълбата, на която го бяха качили,той виждаше онази прекрасна картина там долу,която талантливо е нарисувана от нашият гениален поет Христо Смирненски в произведението му!.......Това, с което нашият юнак се захвана с истинско усърдие и любов, бе да запълва свободното си време с лов на дивеч....и да прави пари!Другото за него бе просто протокол и умела демагогия! Мизерията за него не съществуваше!Дрипльовци той нямаше как да види! Бе платил на дявола таксата за последното си стъпало!...... Колко вярна  и гениална е "ПРИКАЗКАТА ЗА СТЪЛБАТА"братя българи,нали!!?
         Излишно е да споменавам за нереализираните кухи фрази като "ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ" и "БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ", използвани за прах в очите и партизанска демагогия за част от изтънелия вече електорат на БСП! Парите са друго нещо,съвсем реално и полезно!...... Не всеки може да осребри така успешно политическата си кариера, а ДРИПЛЬОВЦИТЕ ДА ГО ДУХАТ! Като са будали съвсем естествено е да са дрипльовци!Те няма как да му са братя! Той  вече се срамуваше  от тях и бе забравил за своето  потекло!Той бе вече друг човек!Онзи,променен от дявола  образ,обрисуван талантливо в познатото литературно произведение, изкачил се на най- горното стъпало на стълбата и платил на дявола с онова,което му бе вече станало излишно!......Е те на това народът ни казва: "ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ"! 
         Днес този сребролюбец пак замечта за  ГОЛЕМИТЕ ПАРИ, защото с тия "мизерни" 3000 лв. на месец си е чиста беднотия! Времето лети, хората пари направиха, а нашият тъпче в някаква мизерна партийка! Е ако ортаклъка му с БСП се подкваси заради щенията му,може и да  се отвори парашутът му! ТАМ НА ВЪРХА, НА ДОНДУКОВ 2 СА ПАЧКИТЕ!..... А любовта на българите към Русия е неогасима и ако се яхне в този момент, току виж много лесно ще бъде претворена в доста солидни пачки!.....Що се отнася за българите,те са свикнали да духат супата! Не им е за първи път! 
          Тази статия писах през 2014г.Никой не беше чувал за Радев тогава!А и едва ли някой си е напрягал мозъка с проблема кой ще замени посмешището Плевнелиев на Дондуков 2,но със сигурност се е  надявавал да бъде човек държавник,със здрав гръбнак и способен да прмени жалкия образ на България в света,създаван цели 5години от това безхарактерно,слуайно влечуго!
          Кампанията на Радев започна скромно,без излишни фоерверки и внимание от казионните медии!Човекът отиде при хората и търпеливо им обясняваше своите възгледи и преоритети,които той смяташе да провежда,ако хората ги припознаеха като свои и му гласуват доверие,той да бъде човекът,който ще ги  провежда от Дондуков 2 от тяхно име!Шансовете на Радев растяха с всеки изминат ден,защото все повече хора започнаха да му вярват!Съперникът му ЦЕЦКА ЦАЧЕВА със своята арогантност,самочувствие и некомпетентност допринесоха доста за успеха на Радев!.....Поздравленията и доверието,които той получи като новият президент на България бяха искрени и изпълнени с надежди....и 90%от българите  бяха сигурни,че изборът им е бил правилен!
             Една от първите визити на Радев след като стъпи в длъжност бе на форума в Санкт Петербург!Там той бе посрещнат достойно!Дори му бе отредено място между Путин и Си Цинпин,което говореше недвусмислено за огромният международен авторитет,с който се ползваше този НАТОВ-ски офицер тогава!Речта му на английски език,която той произнесе пред форума свободно,без да я чете взриви залата както по начина на произнасяне,така и с нейната правдивост и критика към протекционизма на САЩ,провеждан в света!Веднага след това бе поканен от Си да посети Китай и бе посрещнат в ПЕКИН,заедно с нашата делегация с най-високи почести,единствените с които са посрещани САМО президентите на САЩ и РУСИЯ,ТРЪМП и ПУТИН!....ТОВА БЕШЕ ЗВЕЗДНИЯТ МИГ в КАРИЕРАТА на РАДЕВ!Переспективите за България изглеждаха блляскави!Българите ликуваха,забравили УНИЗИТЕРНОТО,СЛУГИНСКО поведение на неговия предшественик и замечтаха пак за една България,възродена от пепелта на гибелната за нея "Съветска перестройка" на Горбачов!
            Медният месец завърши и действителността в България се озъби на новия президент!.....Простакът от Банкя бе овладял държавата и я управляваше като каруцар!Забъркал кашата с ЮЖЕН ПОТОК и когато дойде момента да покаже,че е МЪЖКАР със ЗДРАВ ГРЪБНАК,отстояващ непоколебимо АНГАЖИМЕНТИТЕ,които е поел така лекомислено пред ЕДИН СЕРИОЗЕН партньор,се оказа че е един проскубан страхлив пудел,който веднага забрави какво е подписвал!РЕЗИЛЪТ трябваше да го оправя РАДЕВ!.....Въпреки провала на ЮЖЕН ПОТОК,станал вече ТУРСКИ ПОТОК,Радев изсърба до дъно забърканата каша и издейства едно отклонение да мине и през България!Доверието макар и доста разклатено,се запази на някакво ниво!
            Следващата каша,забъркана от нашият с огромно самочувстие ПРОСТАК от Банкя,беше с покупката на самолети за нашата авиация!Там простакът от Банкя нараво легна пред американския посланник,без дори да се замисля,че е жалък пожарникар и нищо не разбира от самолети!Радев се опита да оправи кашата в интерес на България,но за пръв път се сблъска с посланика на САЩ....и усети зъбатата му "усмивка"!Поражението си го изживя болезнено и разбра,че от него нищо не зависи,макар и да беше прав!РАЗБРА и че не ТОЙ ще решава съдбините на България от тук нататък!!Бавно и полека той започна да свиква с тази реалност и все по-често му се налагаше да рзговаря с посланика на САЩ,макар и по негово искане!....Обещанията на НАТО-вския офицер,макар и искрени пред обикновените българи по време на кампанията,започнаха да увисват във въздуха!Българското му сърце започна да се бори с НАТО-вския мундир,но то беше само!Мундирът имаше цяла армия от НАСТАВНИЦИ зад себе си!.Битката за съзнанието на Радев беше неравностойна!...Стройната маршова стъпка на летеца започна да криволичи!Вече беше забравил за прекрасната си реч в Петербург и особено за нейната правда!Партитурите,които му спускаха от Брюксел и Вашингтон противоречаха на нея....и бавно промиваха мозъка на българския генерал! Той все по-малко си спомняше за величието на неговите педшественици ген. Вазов и ген. Заимов,живели в бурни за България дни преди него,но запазили величието на БЪЛГАРСКЯ ГЕНЕРАЛ!!Като продължител на тази традиция ТОЙ СЕ ПРОВАЛИ ТОТАЛНО във времето,когато трябваше да я отстоява на поста,който му повериха българите! "КРИМСКАТА ПЛАТФОРМА" и "ТРИТЕ МОРЕТА" окончателно обезличиха и смачкаха достойнството на офицера у Радев!Превърнаха го в пионка,обслужваща чужди на България интереси!От САЩ РАДЕВ никога няма да полчи това огромно уважение,с което го удостоиха ДВАМАТА ВЕЛИКИ лидери в Петербург и ПЕКИН!Напротив за САЩ Радев е един жалък редник,който е длъжен да изпълнява всякакви гнусни заповеди и прищевки,които са само в интерес на САЩ и тяхната хегемонистична политика в света!Достатъчно е да споменем,че не наложи "ВЕТО" на решението на НС България да предостави оръжие на един престъпен режим в УКРАЙНА,избиващ ПОКАЗНО невъоръжени военопленници в разрез с международното право и човешките права,за които САЩ и ЕС си затварят очите!Да не говорим,че отговорноста за този акт легна на СЛУЖЕБНОТО ПРАИТЕЛСТВО и "редника" Радев,извършило този престъпен акт!
          За срива на МЕЖДУНАРОДНИЯ АВТОРИТЕТ на Радев може да се пише много,но това няма да върне онова,което загуби БЪЛГАРИЯ от ТОВА ПРОВАЛЕНО ПРЕЗИДЕНСТВО!
          В историята ще останат думите на един СМАЧКАН от ЯНКИТЕ ПРЕЗИДЕНТ,превърнал се в ПРЕСТЪПНИК от слугинажа към тях:"Не е важно колко време ще съм президент,а КАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ ще бъда"!По-красноречива характеристика на това ПРЕЗИДЕНСТВО не може да се направи! 
         Президентите си отиват, но изцепките и делата им остават в историята.



                                                                                     В. Дедински


                                                                                   

Няма коментари:

Публикуване на коментар