четвъртък, 6 март 2014 г.

МОРАЛЪТ НА ЕДНО ОБЩЕСТВО








                                      


            На 20 февруари едно момче разтърси България. Безсилието да промени нещо към по-добро в нея го доведе до тази отчаяна и безумна постъпка.....Уви безуспешно. Докато мъдрите се намъдруват и лудите се налудуват в милата ни Родина, простаците и мафиотите ще управляват в нея, оглозгайки я така старателно, както това правят червеите със заровения труп! 
           След това България бе в траур!....И какво от това??!Днес камбаните на България мълчат! Вероятно, защото храмовете ѝ се претъпкаха и продължават да се тъпчат с  мазни търговци! Сигурно, защото жълтият метал ни превърна успешно в  маймунско стадо, а безморалността ни стана толкова огромна и отвратителна, че палачите на мъртвеца  дори не чувстват грам вина за погубения от тях млад живот. Забравен отдавна от тях!
           Преди години, гаулайтерите, довели това момче и още други  до безумието да се превръщат във факли, палеха свещите си смирено, демонстрирайки "дълбоката" си  и "безутешна" печал за случилото се във Варна, последвано след това многократно и от другите! Днес те пак протягат ръката си безсрамно към властта, без дори да са се помъчили да се покаят! Без да осъзнаят некадърието си и тепегюзлука, които демонстрират! Безочието, с което не желаят да напуснат полезрението ни!.....Хитлер също е строял магистрали,  но уви, не с това го  запомни светът.
           Историята ни показва многократно, показва го и днес как  Човека твърде лесно могат да го превърнат в животно, но обратният процес е мъчителен и изключително труден! За жалост това е горчивата истина и няма как да избягаме от нея!
           Ще успее ли този изгорен млад живот да направи светът по-човечен, по-морален??....Едва ли!! Егоизмът и алчността  са безчувствени и хладнокръвно пресметливи! Те не са в състояние  да разбират този толкова разтърстващ и морален език на Човека!!
            Нека тези, които се чувстват човеци сведат глава днес пред този  мъченик и светец- ПЛАМЕН ГОРАНОВ!


                                                                                     В. Дедински
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар