сряда, 12 март 2014 г.

АМЕРИКА ЩЕ НАЛОЖИ САНКЦИИ НА РУСИЯ




                  

         "Мощният опит да се формира дебатът по начин, който да е от полза за интересите на онези хора, които  разбират, че при демокрация те няма как да наложат своето господство върху другите (1%). По един или друг начин те трябва да "асимилират" останалата част от обществото, за да придвижат напред своята програма."

         "Възприятията и убежденията са податливи на обработка."

           "Всяка сутрин учениците в цяла Америка полагат клетва за вярност пред флага на САЩ. и "към републиката, на която той е символ  на една нация, с един Бог,гарантираща свобода и справедливост за всеки".......Тези ценности са базови за разбирането ни за мястото на Америка в света. Ние ги защитаваме пред другите страни. Въпреки това рядко се придържаме към онова, което клетвата наистина означава. Тук трябва да поставим и още по-големия въпрос:  "Дали Америка наистина спазва своите обещания?"

           " Има ли повече от едно "възможно " господство на закона" и ако е така, какви различия се пораждат от различния избор?"

            " Пристрастните идеолози ще подберат тенденциозни  примери и на тяхна база ще направят общи заключения"

            "Америка има изключително влияние при разпространението на идеи- за равенството, за човешките права, за демокрацията, за пазарите......Ние не винаги използвахме добре това влияние. Често го използвахме, за да прокарваме нашите специални интереси, насърчавайки търсенето на рента ( незаконна печалба, ограбваща другия за сметка на САЩ) !"


                                   ДЖОУЗЕФ СТИГЛИЦ Нобелист по икономика,председател на Съвета на икономическите съветници при президента Клинтън,главен икономист на Световната банка,преподавател в Колумбийския университет - САЩ,

        
           Човечеството си спомня как осъмна един ден със "законно" дебаркиралите  американски войски  на едно малко островче близо до Америка, където правителството бе избрано току що напълно демократично. То бе спокойно, че тази мощна защитничка  на демокрацията ще отстоява това, за което се бори в света и там! Уви, очакванията и доверието не се оправдаха! Нахлуването в Гренада беше изненадващо, вероломно и с нищо не провокирано!...Нямаше оправдания, срам, неудобство,  извинения  или поне посочване на някакво, каквото и да е основание от страна на "демократичната" съседка! Дори тя не скриваше циничната си гордост си от "победата" над беззащитния си, толкова слаб, пред нейната мощ, съсед! Колко "морален" пример за това как се "отстояват" човешките права, където и да е по света??!  ....Просто тя влиза в къщата ти посред нощ като най-обикновен разбойник. Убива безцеремонно родителите ти и ти настанява там "доверен" на нея човек за настойник ,който да се "грижи" за теб, като мотив, че  родителите ти  не го правят добре и го прави единствено в твой интерес, според нея!!.... Как ви изглежда тази картина?! Плюйте в пазвата да не ви се случи и на вас да ви натрапят такъв "грижлив" настойник!...Но какво да се прави,  такова    е    "международното право "!!
            Още по-фрапиращ пример. Държава в Южна Америка си избира президент толкова демократично, че  може да се приеме за еталон за света. Този президент, обаче не се нрави на защитничката на демокрацията по цялата Земя. И докато тя гони "диктаторите" из джунглите на Виетнам (живите ги гореше с напалм, а мъртвите ги складираше на клада, заливаше ги с бензин и ги изгаряше така),необезпокояван от никого един "добър" диктатор пък смазваше в същото това време  ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ в една Латиноамериканска държава....Та докато вършеше тези напълно "хуманни" действия из джунглите на Виетнам, тази "демократка" спретна такъв хубав,режисиран хаос на този, ама 100% демократ в страната му, че свят да му се завие и нямаше как след това да не му прати и един, ама 100% диктатор, за да " оправи положението"!....И той се справи съвсем "професионално". Дори счупи китките на ръцете от злоба и безсилие на китариста О' Хара преди да го убие като куче, само защото не му харесвал песните! И то със знанието и одобрението на великата защитничка на справедливостта по целия свят! Христоматиен пример как се потъпква ИСТИНСКАТА демокрация. И забележете, от самата нейна "защитничка"!.... Е те и това ако не е каша, в която не се знае кой пие и кой плаща, здраве му кажи! Но на кой му пука! Битият си е бит!
             От такива примери може да се напишат   хиляди документални книги за това какви ги е творила, и то само за малко повече от 200 години  съществуване, тази "велика" държава.  Най- напред с творенията си, "напълно законни",срещу индианското законно население, след това в Южна Америка и накрая в глобалния свят! Методите ѝ са едни и същи. Защитата на нейната "справедливост " винаги  "тържествува" !.. Разбира се и интересите ѝ са същите, непроменили се от времето, когато е стъпила на тази чужда за нея земя!
             Сега нека да си дойдем на думата и поразсъждаваме какво става днес около нас.
             Една страна си има законно избрано правителство. То, обаче като онова някогашното, на малкото островче не се нрави на защитничката на "демокрацията" и като няма как да дебаркира през нощта на нейния бряг, защото има зли кучета се сеща, че може да използва познатия похват и му спретне един хаос. Колко му е? Винаги се намират  "недоволни", които биха го направили, особено когато и ще получат   дивиденти от това! Та хаоса беше спретнат професионално, но ефекта бе незадоволителен и не се получаваше така, както в латиноамериканската държава, навремето. Трябваха по-радикални мерки. Естествено, че в арсенала на "борците за демокрация" винаги има и по-ефикасни такива, още повече когато гърбът ти го пази не кой и да е, а самата радетелка на "демокрацията"и тогава страшно няма! Всякакви и най-долни похвати в този случай са позволени.... Победителите не ги съдят никога! В тази каша никой нищо няма да разбере. Щом  тя се забърка добре, ВИНАГИ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА  "НАШАТА" ДЕМОКРАЦИЯ!...ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ВСИЧКО!....Ето така се "защитават" "човешките права", щом те са нашите!!
             Времето на Бжежински, Рейгън и Буш  изтече още в Чечня и Югославия. Гласът на Кисинджър най -после започна да се чува от самозабравилите се диктатори в Белия дом! Светът днес  започва да разбира все по-осезаемо какво искаха да ни кажат Алиенде и братята Кенеди, когато не трепнаха и загинаха от  куршумите на "защитниците" на демокрацията. Президенти като Рузвелт започнаха да се разбират по-правилно.
             Въпреки всичко все още старите порядки не са забравени... Правителството на Пиночет някога се "прие" за "законно", след като Алиенде беше премахнат съвсем  "демократично" и "демократката" нямаше как да не го посрещне в Белия дом с почести като герой!......Днес "законният "министър-председател" прави същото в Белия дом!.....НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!
             Само, че този "законен" министър-председател  "стана" такъв, благодарение на 100 невинни, напълно невинни жертви, избити от снайперисти и незнайно защо "неизвестни"! Те винаги вършат своята работа с изключителен професионализъм, независимо дали са в Далас или Киев!......Русия нямаше интерес от хаос в Украйна, а законният президент, какъвто и да е като човек, беше овладял и стабилизирал положението, когато снайперистите влязоха в употреба! Дори легитимният президент  подписа и споразумение, което днешните самозванци не само забравиха, но и не искат да го изпълняват. Светът  бе накаран да"забрави " и това, защото не е в интерес на дебата и"нашата" демокрация!! Обама също го хвана амнезията! Впрочем това са  "дребни" факти!
            Щом са "наши", борците за "свобода" и "демокрация," са истинските! Щом други се борят за тези ценности те са "престъпници" и " чужди агенти",затова и се наказват като Алиенде и братята Кенеди!
            Ето ,Че Гевара е лош и престъпник! И такива като него, също!... Тези, които го убиха като куче с маниера на най-отявлени мафиоти от страх да не се разговори пред съда като Георги Димитров, бяха  проводени и благословени от "най- демократичната държава" в света, са "добрите"и "героите"! Пиночет е "добрият" диктатор, но Кастро е лошият!Рейгън е "добрият" президент, въпреки кървавите бани, които устройваше в Гренада и по света. Кенеди е лошият президент и лош демократ. Брат му е лош прокурор. Алиенде също е лош демократ!Те  и затова си получиха заслуженото от Ку клус клановците, "защитници" на човешките права не само в САЩ, но и из целия свят! Днес продължават да са "героите", с които се гордее тази страна! Законът в нея винаги са  били  двата барабанлии, препасани на кръста. Те  безупречно определят кой е правият и кой виновният, дори и днес!
               Речите на Фидел Кастро не само пред ООН, но и почти всички негови такива, са "забравени" и дори забранени , защото разголват  истината за всичко това, което се крои зад една бутафорна фасада и след това претворява в дела навсякъде по света пред стъписаното и раздирано от противоречия, човечество. Стиглиц няма как да не го признае като честен американец, който страда много повече от нас, защото се чувства виновен пред световната общественост като гражданин на тази страна! Основен генератор на всичко това!
          Всяка страна има право на самоопределение!Украйна също!......Но когато това "самоопределение" се извършва под натиск и присъствие в Киев на емисари от ЕС и ЦРУ, гарнирани със снайперисти,незнайно защо "неизвестни", нещата  придобиват друг прочит,съвсем различен и доста съмнителен, за да се нарече "демократичен"!Противоречащ на всякави принципи на международното право!.......ВСИЧКО ТОВА ТВЪРДЕ МНОГО НАПОДОБЯВА НА "САМООПРЕДЕЛЕНИЕТО" на мъничката островна държавичка Гренада,спомената по-горе!
                   ЕДНО Е ДА ПРЪСКАШ "ДЕМОКРАТИЧНАТА"  СИ ДРОГА В ЕФИРА , ОПИТВАЙКИ СЕ ДА ЛОВИШ ШАРАНИ В МЪТНА ВОДА,СЪВСЕМ ДРУГИ СА НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА!
                 НЯКОГА НЯКОЙ ЩЕ НАЛОЖИ ЛИ САНКЦИИ ЗА ВСИЧКИТЕ Ѝ ТВОРЕНИЯ И НА ТАЗИ СТРАНА??!... И кой определя днес критериите за това? И може ли да си позволи да го направи на тази "велика" страна??!....Нима тя е вечно безгрешната - "НОВАТА СВЕТА ИНКВИЗИЦИЯ", извоювала, незнайно поради какви "хуманни" причини, дори правото нейните войски никога да не бъдат подвеждани под отговорност за престъпления срещу Човечеството?!  На Земята ли живеем свободни, или сме  натикани в някакъв индиански  резерват, където "правата" и "свободите" ни ги определя "щедро", някой друг, заместили успешно в съзнанието му изчезналата представа  за някогашните  индианци и аборигени!.... В 21в ли живеем или във времето на Колумб??!  Ако тази държава не го е разбрала, трябва да ѝ помогнем да преодолее това изоставане във времето!!


                                                                                           В.Дедински

Няма коментари:

Публикуване на коментар