понеделник, 17 март 2014 г.

ОБАМА КАЗА,ЧЕ НЯМА ДА ПРИЗНАЕ РЕФЕРЕНДУМА





      Няма улегнал човек, който да не се е усмихвал, когато се сети колко глупав и самонадеян е бил в пуберитета си!  Понякога този период на съзряване у човека трае и по-дълго.
      Тези мисли ме налегнаха сутринта като чух, че Обама няма да признае референдума!  И ми заприлича на заинатил се пуберитет , на когото родителите не му изпълняват прищевката, защото са преценили, че е  каприз, внушен му от нечие "улично" влияние. А той самият не е в състояние да се ориентира и вземе собствено правилното решение.
      Този човек е млад, дори не е бил роден през 1917 година за да знае, че и тогава целият свят пак не признаваше, и то цялата държава. Но през зимата на 1942 г всички бяха забравили за това си лошо отношение към нея и се молеха тя да успее и спаси света от чумата, която бе плъзнала по Земята. Оказа се, че само тя може да я спре. Франция, да не говорим за Англия разчитаха на нея да им върне достойнството. САЩ приветстваше победите ѝ и беше горд, че тя ѝ е съюзник!      
      Не зная дали този млад човек си спомня как "великата", "свободолюбива" и "демократична" Великобритания тръгна на околосветско пътешествие и нахлу във Фолклендските острови за да " защити" своите граждани там! Напълно "законно" и "демократично"!.... Какво да се прави?! Опитът и мъдростта се натрупват с напредването на възрастта! А необмислените изявления винаги са плод на тяхната липса!
       Френският президент е също много млад и затова прави грешки. Не съм сигурен дали знае  Дьо Гол и Чърчил  как се чудеха по какъв начин да се оправят с нашественика и висяха като изпъдени в чакалнята на Белия дом, за поне една ауденция при Рузвелт.  Чърчил го бе закъсал  досущ като на младини, при Дарданелите.
      Тези двама станаха велики политици едва след като държавата, с която Обама така тинейджърски се държи днес, обърна хода на "непобедимия Райх" на 180 градуса. Дьо Гол като умен и признателен човек, след време отиде и коленичи пред незнайния воин на Червения площад! Поднесе му цветя от благодарност и признателност. Благодарение на този млад, прекършен в цветущата си възраст човек, днес я има Франция и президентът ѝ може да се гордее законно , с високо вдигната глава, че е начело на велика нация. За Великобритания това се отнася с не по-малка сила.
       Аденауер, този умел политик спаси Германия не без помощта на СССР от пъкления план, който бяха замислили САЩ, неговата държава да бъде заличена от картата на света и никога повече да не се появява там. Да не говорим, че щеше да изгние в затвора, ако Хитлер си беше останал на власт!
      Ще пропусна какво  се е случило с Европа след  24 юни 1812г. ! И кой е нашественикът!
      Е трябва да си патологично късопаметен и лишен от логическа мисъл, за да внушаваш на околните  някакви " страхове" и "заплахи" от Русия. Да я обвиняваш в липса на морал! Особено, когато виждаш ликуващия и празнуващ Крим! Да твърдиш, че едва ли не под конвой и смъртна заплаха тези хора са отишли до урните! Не само е кощунство, но  елементарно достойнство и морална сила трябва да ти липсва, за да се държиш като разсърден, капризен тийнеджър и повтаряш непрестанно едно и също, че бялото е черно, наивно мислейки, че си имаш работа с домашна котка, само че не разбираш защо е толкова  пораснала  !

Няма коментари:

Публикуване на коментар