четвъртък, 13 март 2014 г.

ЗАПАДЪТ ИЗЛЪГА ПУТИН !




      Едно  плахо изявление в западния печат едва ли ще направи впечатление на читателя в потока от тържествени писания за посещението на министър-председателя на Украйна в Белия дом. Дори се подчертава изрично и английския  му език като допълнение към  "единомислието" му с президента!
      До тук всичко е прекрасно. Сватбата е уговорена, а и младоженецът видимо е нетърпелив да целува ръка на тъста си! Булката всички я познаваме.  Облечена в лъскава премяна изглежда прекрасно! Е за съдържанието не е момента да говорим! А за акъла на младоженеца се вижда с просто око как си го е изгубил по булката! Как ще му се стъжни после, само ние си знаем !....Но да запазим приличие! Сватба е!! Да вдигнем чаши за младоженците!
      Та както се зададе сватба винаги се намират зли езици да говорят едни врели некипели от злоба срещу младоженците! Така и плахото признание на западняците, че Путин макар честно да е постъпил и накарал двете страни - управляващи и опозиция да подпишат споразумение за новото управлние на Украйна, то Запада като изпечен покержия го е изиграл  с него, без да му мигне окото и още на другия ден го захвърлил като употребена тоалетна хартия! Днес нито някой го спазва, нито някой го помни и вече си е облякъл новите дрехи за сватбата!
      В края на краищата такава Украйна, каквато е днес тя, на Русия не ѝ трябва! Нека си изживее медения месец. Бракът ще покаже кой какъв е, особено когато е по сметка. А знаем разводите колко са драматични, но да не злорадстваме и пожелаем  на младоженците дълъг съвместен живот! Дай Боже! Днес е още рано да кажем дали този, който изглежда, че губи не печели много повече в бъдеще, независимо от заплахата за санкции. А, че Крим ще си го върне Русия две мнения няма по този въпрос. Това за сега ѝ е предостатъчно! Обама днеска го има утре го няма! Русия е вечна!Без Крим се задъхва и не може да диша свободно! Естествено  е да си го върне обратно! Брат брата предава, но когато му забива и нож в гърба, редно е да си вземе подаръка! Пък и е морално! Има човечност на този свят, но тя не е безкрайна!
      САЩ ликуват, защото обират дивидентите, но ЕС ще опъва каиша и бере грижата на Украйна!  Кораба се препълни с гладни удавници! Не знам гребците дали ще издържат, защото след като си съсипе индустрията, а като западната никой няма да ѝ даде пари да си я направи по много причини, Украйна ще заприлича на  Венецуела, както ние вече сме досущ като Хаити! Това, което ни дава кураж днес, е  че рано или късно ще се осъзнаем. Ще разберем, че благодарение на САЩ и въпреки нежеланието и заблудата на ЕС  те нас  бавно, но сигурно ни превръщат в суровинна база като Латинска Америка и резерват за евтина работна ръка! Другото е пропаганда, добре премислена и добре платена! Давате ли си сметка този скъперник отвъд океана  защо пръска толкова пари за нея?! Защото му се връщат многократно! Ако ние не му напълним джоба, няма кой друг да го направи на тази Земя!....А, че единствено това може да роди и го прави пред очите ни този  "Американски  "велик" икономически модел" го виждаме с очите си. Когато ни дойде акъла в главата, че с помощта на Русия ще можем някак си да се измъкнем  от това блато, в което се въргаляме, хипнотизирани  от "светлото бъдеще", заприличващо все повече, в  най-добрият случай  на Латинска Америка, ще разберем колко "грижовен" е Чичо Сам!....Латинска Америка няма кой да я измъкне от тази задушаваща прегръдка! Видяхме го в Чили, Куба и Венецуела!...Но ние имаме алтернатива и за нея ще се сетим, когато калта от тресавището  стигне до устата ни!


                                                                           В. Дедински
    

Няма коментари:

Публикуване на коментар