вторник, 1 юли 2014 г.

РАЗМИСЛИ НАД ЕДНО УПРАВЛЕНИЕ



   Днес, когато партийните страсти се поуталожиха с определянето на датата за новите избори- 5-ти октомври 2014г, можем по-трезво да анализираме изминалото едногодишно управление на България.
    Г-н Орешарски пое своя тежък кръст към Голгота преди година в името на едно по-сносно битуване на обикновения човек. Борисов и Дянков го бяха притиснали  до стената и той нямаше вече къде да отстъпва повече!  Обикновените хора бяха докарани  до границата на мизерията и отчаянието. В същото това време "отличното" правителство на пожарникаря произвеждаше по 100 милионера на година! Как ли? Като насочваше паричните потоци с предимство към джобовете на криминалният 1% богаташи, все авери от младите му години. Съвсем естествено е това съсловие да не бъде доволно от падането на това толкова неграмотно правителство и то в момент, когато предстоеше разпределянето на парчетата от баницата Южен поток. Факлите от живи хора, докарани до отчаяние накараха тази част от 1%, хранена благодарение на Бойко, да отстъпи временно пред подадената оставка с твърдата увереност, че така ще получи преднина в следващите избори. Бяха взети всички мерки изборите да бъдат "спечелени" пак от партията на Борисов. Залогът беше огромен и една дребна грешка или недоглеждане се измерваше с милиарди левове. Цветан Василев и Пеевски вече имаха реален шанс да се доберат до парите на Южен поток. Естествено е да елиминират съперниците си и го направиха елегантно. На "първата политическа сила" не ѝ достигнаха 400 000 гласа, за да "получи" мнозинство в парламента! Бареков беше изпратен да помогне на когото трябва. Горните двама, насмукали се като въшки с пари направиха така, че БСП също да не може да управлява сама! Изкуствения съюз между Пеевски и Василев естествено осъществи прегръдката на Станишев с Местан, а по-късно и страстната им целувка! Този идеалист Орешарски ще не ще стана залог на тази странна симбиоза и в същото време се надяваше да направи много за изстрадалия си народ. Попаднал в лапите на хищници и техните слуги задачата му се усложни неимоверно!
     Бойко, влязъл в капана на двамата заговорници се мяташе като звяр, затворен в клетка. Без да си опитен криминалист можеше с лекота да откриеш връзката между неадекватното поведение на посредствения лидер и динената кора, която му бяха подхвърлили успешно!
       Атаката срещу неокомплектованото още правителство започна буквално от първия ден с глупавите излизания и влизания в залата на НС. Тя заприлича на покрит пазар за животинска стока! Правителството, още неродено трябваше "да си ходи"! Южен поток напредваше. Глупавите изцепки на Борисов валяха ежечасно все по-истерични и нелогични! Кворумът бе единствената сламка за удавника. И той се хвана като последен глупак за нея. След няколко дни парламентарен живот глупостите заваляха и от другата страна на залата. Безразсъдството  и наглостта на Местан, съчетано с глупавото и безпринципно съглашателство на Станишев взривиха обществеността в България, допълнено с неспособността на двамата лакеи да се противопоставят на Делян Пеевски превърнаха залата на НС в обществена тоалетна!
        Виждайки препълнения площад пред НС с разгневени хора, пожарникарят съзря светлина в тунела. Той стигна до умозаключението, че такава ситуация може да променя нещата. Протестът бързо беше овладян и продължен изкуствено, вече направляван във "вярната" посока! Гладните и жадни за  власт "реформатори" видяха шанс и те да се докопат до властта! Като доказали се импотентни политици,те пак измъкнаха от нафталина отдавна компрометираното  знаме на "антикомунизма"!Освен това те винаги са били там,където не са българските интереси.....и разбира се против ЮЖЕН ПОТОК! Така се получава, когато си нямаш фантазия и новаторски дух! Съвсем естествено е да  разчиташ на овехтели атрибути и лозунги. Двата "протеста" се сляха и запяха в хор партитури, които някой умело им беше набутал в ръцете с мелодии, обслужващи добре интересите му.
         Тримата глупаци Бойко, Местан и Станишев успяха за нула време да забъркат такава каша на Орешарски, че свят му се зави! Насадиха го на такива пачи яйца, каквито не беше и сънувал. Най-вече подло и безотговорно предаван перманентно от Станишев, отдавна забравил какво е лъгал пред доверчивите си съпартийци! Този честен и скромен човек, поел сериозно огромна отговорност в името на окаяния си народ, искрено повярвал, че е дошъл часът, когато е в състояние да му помогне попада във водовъртежа на една клоака от свирепи интереси, криминални сделки, безморални договорки, гарнирани с безпощадните закони на подземния свят! 
        Независимо от истеричния бяс и мърсотията, в която бе принудено да работи, правителството на Орешарски оцеля благодарение на високия професионализъм, вродената култура и принципност на неговия министър-председател. Реформите, които се беше заканил да осъществи този скромен човек в полза на своя народ нямаше как да ги реализира в пълен размер! В тази отвратително воняща атмосфера Орешарски нямаше много полезни ходове! Всички, които се кълняха в него, най-безсрамно и безотговорно го предадоха заради свои интереси. Лишен от подкрепата им, въпреки тях, този човек полагаше неимоверни усилия и воля за да прави това, за което бе приел да заеме този неблагодарен пост! Козметичните и плахи стъпки, които Орешарски все пак успя да осъществи в полза на обикновените хора са следствие от изключително тежката ситуация, в която бе набутан и принуден да работи!Осъществена му от бездарните и безгръбначни обитатели на НС! Потвърждение на моите думи е и съвсем закономерното разтурване на  НС в момента, когато Пеевски и Василев се скараха! Бойко колкото и да се напъваше да го направи само доказа, че от него нищо вече не зависи!  Орешарски беше захвърлен и забравен от Местан и Станишев! И двамата като послушни пудели побързаха всеки да отиде при господаря  си, забравили за какво са дошли в НС! Забравили за прегръдките и сластните целувки! Днес и двамата ни демонстрират групов секс по български, където всеки се съблича и си пази дрехите, за да не му ги откраднат! Ето затова никога няма да станем като шведите, защото тяхната тройка е табу за нас!...Непонятна като концепция!
        Дори и тези козметични промени, прокарани с волята на Орешарски не се понравиха на 1% от нашето общество! След като всички напъни да свали по "демократичен" път правителството не успяха, единият процент не се посвени да отиде до край и се опита да инсценира хаос в страната! Това е последният, най- ефикасният, христоматиен способ, с който едрият капитал си възвръща контрола в страната от ръцете на "непослушните" правителства!
        Днес 1 юли 2014г 1% от нашето общество си възвърна тоталния контрол над страната ни! На Орешарски му отнеха ролята да бъде повече фактор и защитник на интересите на 99-те % от нашето общество! От днес по волята на 1% от него, всички ние останалите започваме да изплащаме на НЕК окрадените пари и да спасяваме енергетиката ни. Единият процент няма морала, който да го накара да бръкне в бездънната си кисия и върне заграбеното! Той има вродения навик винаги друг да му плаща сметките! Южен поток ще напълни джобовете на 1%, без да си мръдне пръста благодарение на следващото обезателно послушно правителство, което ще "изберем" на 5-ти октомври, но малките фирми-подизпълнители ще свършат черната работа, заедно с работниците в тях за жълти стотинки. Партиите ще си получат тлъстите субсидии от нашия джоб. Станишев повече няма да се "интересува" от проблемите на своите съпартийци, защото си оплете кошницата на техен гръб, без дори да им благодари и да се извини за безсрамните си, неизпълнени обещания. И най-вече за страстната целувка с Местан, накарала го да забрави за плоския данък, толкова заробващ несправедливо не само електоратът му, но и хиляди експлоатирани бедни хора, едвам преживяващи в собствената си богата родина!.... Може би Смирненски е имал в предвид такива хора като Станишев, когато е писал шедьовърът си " Приказка за стълбата"!
          На 5 октомври всичко ще си тръгне по старому. Ние 99-те%  ще продължим да носим на гърба си господаря, като безропотно муле, защото юларят му пак ще е в ръцете на 1%, услужливо подаден му от тези, които ще настаним до казана срещу коня на Цар Освободител!          Кабинетът на Орешарски ще остане в историята на България със своята висока култура на поведение и добър професионализъм. Той не изневери на природата си и остана честен и принципен до края на своето управление въпреки помията, в която го бяха набутали да работи. Винаги ще бъде антиподът на чалгаджийското, натрапено на българското общество, въпреки волята му, Борисово присъствие в политическия живот на България! Вероятно чалгата ще се настани вече трайно и в НС, добре представена  и допълвана от Бареков!  Посредствеността и простотията лъсват с целия си "блясък", когато им се наложи да се изправят до високия интелект, култура и професионализъм!

                Грабете го, неразбрани!                            Ще да пия на пук врагу!
                Грабете го! Кой ви бърка?                        На пук вам патриоти!
                Скоро той не ще да стане.                        Аз нямам мило,драго,
                Ний всинца сме с чаша в ръка!                а вий...вий сте идиоти!

                                                                                                       Христо Ботев

Няма коментари:

Публикуване на коментар