неделя, 13 юли 2014 г.

НАРОДЕ........????



    Доживяхме лъжци да бъдат морални съдници на крадци! Борисов, Станишев, Местан, Доган, Бареков, Цветанов, Цветан Василев, Яни Янев, Плевенлиев, Пеевски......Какъв само пъстър български "елит" ?! "Елит", роден, селектиран и отгледан "грижовно" от всички нас! Какво българско постижение само!? Уникално! Неповторимо!

                                            " И всекиму добро струва,
                                               само, знайте, за парата.
                                               като човек - що да прави?-
                                               продава си и душата."
                                                                  Хр. Ботев

     Тези леки и вонящи субстанции, изплували на повърхността на нашия политически живот, само потвърждават безпогрешно физическия закон, според който в мътните и буйни, поройни води тези субстанции винаги се озовават там.
      Ето такъв забележителен "елит" може да се роди само от контролирания, купения, корпоративния, фанатично партизанския, организирано циганския и фалшифицирания вот!  Вот, плод на апатията и отказа на българина да кове своето бъдеще сам и това на своите деца......
      Естествено е тогава други да се погрижат за това. И те го правят много добре, с пословична упоритост! Но това бъдеще е тяхно,а не нашето! Там нам ни е отредена ролята на овчето стадо, пазено зорко и направлявано от кучетата на 1% овчари! Стадо, чиито "права"  се свеждат то да бъде стригано, доено и.....изяждано, когато и както овчарят реши!
     И когато казваме, че държавата  ни е калпава. Когато плюем с отвращение в нейното лице, нека в този момент си спомним, че не е луд онзи, който яде зелника, а този, който му го е дал!
     Народе.....????, сърди се на себе си и на твоето 25 годишно безхаберие към собственото ти бъдеще  и това на твоите деца!  Продължавай да ходиш на риба и да береш гъби, вместо да се организираш в едно силно и монолитно гражданско общество. Такова, че на всеки да му се изпарява мерака да те доближава с ножица в ръка! Такова, способно да респектира и слага на мястото му всеки самозабравил се, нахален глупак, въобразил си че му е позволено да стриже безнаказано всичко онова, което се изпречи пред очите му!
      И все пак ако някому много му се прииска да стриже и лъва, то обезателно трябва преди това да го приспи дълбоко или умъртви. В противен случай със сигурност ще си има твърде сериозни проблеми и силни преживявания покрай него! С овцата нещата са къде, къде по- елементарни и не толкова рисковани!!
      Нека да завършим с нещо, което всички знаем като азбучна истина: че който не желае да си помогне сам и Господ не може да му помогне!


                                                                         Венелин Дедински

Няма коментари:

Публикуване на коментар