понеделник, 7 юли 2014 г.

ДА СЕ ОПИТАМЕ!? ЗАСЛУЖАВА СИ!



   "ВЪПРЕКИ ТОВА С ПРОВАЛА НА КОМУНИЗМА СТАНА ОЧЕВИДНО ДА СЕ ПРИЕМЕ,ЧЕ ЗА ВСЕКИ ОСВЕН ЗА ПРЕДАНИЯ ИДЕОЛОГ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ИГРАЕ ДОМИНИРАЩА РОЛЯ В ИКОНОМИКАТА!....ИДЕЯТА,КОЯТО ПРОПОВЯДВАМЕ ТУК Е, ЧЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЪЩЕСТВУВА БАЛАНС МЕЖДУ РОЛЯТА НА ПАЗАРИТЕ,ДЪРЖАВАТА И ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО, ЕВОЛЮИРА ПО СЪВСЕМ ЕСТЕСТВЕН НАЧИН"

   " ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО ( от обществото) СТРАДА ЗАЕДНО! ОНЕЗИ НА ВЪРХА - 1%  ЖИВЕЯТ РАЗЛИЧЕН ЖИВОТ. "99-ТЕ ПРОЦЕНТА" ОПИТВАТ ДА "ИЗКОВАТ" НОВА КОАЛИЦИЯ- ЕДНО НОВО ЧУВСТВО НА НАЦИОНАЛНА ИДЕНТИЧНОСТ, ОСНОВАНА НЕ НА ФИКЦИЯТА ЗА УНИВЕРСАЛНАТА СРЕДНА КЛАСА , А НА РЕАЛНОСТТА НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВОДОДЕЛИ В НАШАТА ИКОНОМИКА И НАШЕТО ОБЩЕСТВО!"

                                                        ДЖОУЗЕФ СТИГЛИЦ- лауреат на Нобелова награда по икономика за 2001г, бивш съветник по икономика на президента Клинтън, преподавател в Колумбийския университет по икономика. "Безумно добър икономист" според Пол Кругман.


     Това е рецептата за изграждане на реално НОВО общество, която ни дава Стиглиц. В него експлоатацията му от 1% е сведена до минимум, благодарение на намордника, сложен му от държавата по волята и ефикасния постоянен контрол над нея от гражданското общество. Превръща го  от безконтролен господар с помощта на баланса, гарантиран от гражданското общество между трите посочени субекта, в послушно домашно животно, работещо за благото на цялото общество !

     ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО, съставено от научната, академична и производствена интелигенция, обикновени граждани, узрели за такова общество и всички онези трудови хора, претворяващи благата в реалност е изискуем и задължителен субект в тази "рецепта"! Всичките тези  99% от обществото ни, са третирани в момента като мулета, от ЕДИНИЯ ПРОЦЕНТ, генериращи му тъй ценната и жизнено необходимата  печалба с помощта на слаби и зависими, неконтролируеми правителства и парламенти, поради липса именно на този ТЪЙ- ВАЖЕН субект в рецептата !

    ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!.....НО 1% НЕ ИСКА ДА Е ТАКА!СЪПРОТИВАТА И ВОЙНАТА ЩЕ БЪДЕ БЕЗ ПРАВИЛА,ПРОДЪЛЖИТЕЛНА И БЕЗЧОВЕЧНА! С ПРОМЕНЛИВ УСПЕХ И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ!


                                              ДА ОПИТАМЕ!?  ЗАСЛУЖАВА СИ!

    Братя българи, нека запазим индивидуалните си различия и собствения си поглед към света! Но да го правим така, че да не бъде използван като инструмент, с който да ни противопоставят, насъскват и докарват до състояние да се избием един друг за интереси, които не са нашите! Нека се опитаме да създадем едно силно ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, толкова важна част от рецептата на Стиглиц за можем да изградим  "ЕДИН ДРУГ ВЪЗМОЖЕН СВЯТ", посочен в глава 10 на неговата книга "ЦЕНАТА НА НЕРАВЕНСТВОТО"!
 
     Братя българи, нека се опитаме да си направим едно наше, гражданско "ОБОРИЩЕНСКО" 43 НС ! Без субсидии, без купуване на гласове, без насилие и нахален контрол над вота ни!... Щом дедите ни през 1876г са го направили под носа на врага, значи че и ние можем да го направим, въпреки жестокия отпор, който ще ни се стовари върху главите ни!  ЗАЛОГЪТ Е ОГРОМЕН!

      КАК ДА ГО ЗАПОЧНЕМ И ОСЪЩЕСТВИМ??! Естествено е, че това, което ще ви предложа тук е доста несъвършено и сурово, може би твърде наивно, но е НАЧАЛО! Всеки има възможност и време да надгражда докато стане работещо!... А и след 5-ти октомври изборите няма да свършат и ще има достатъчно, за да продължим неуморно да се пробваме докато успеем!

      КАУЗАТА, КОЯТО ДНЕС МОЖЕ ДА ОБЕДИНИ И СПЛОТИ ПОНЕ 2/3 ОТ БЪЛГАРИТЕ   Е:

                                      " ВЪН ОТ НС НА ГЕРБ, БСП и ДПС !"

      Аз лично няма да  гласувам за нито една от горните партии, защото:

      А/  ГЕРБ управляваше България по най-непрофесионалния начин в сравнение с всички партии и правителства от 1989г до днес! Погледнете депутатите им. Само няколко се мъчат със сетни сили да покажат някакъв професионализъм и интелект. Немощието  е изписано по лицата им толкова отчетливо! Никога българи не са   горели като факли, дори и под турско робство, от отчаяние, мизерия и безнадеждност, докарани в това състояние от некомпетентното управление на ГЕРБ! Те управляваха България по подобие на "УМНО СЕЛО" на Доньо Донев!
       Б/  БСП години наред лъжеше нас и съпартийците си с програми, които въобще не изпълняваше! В последното си управление тя излъга всички, които са гласували за нея с отмяната на плоския данък! Номинира и назначи олигофрена и крадеца Пеевски за "пазител" на сигурността на България! Не премахна лихвите по депозитите!
       В/   ДПС е партия, чиято първата набелязана цел е двуезична България! Предложи престъпник за управител на Софийска област, разбивал в близкото минало с бухалка в ръка нощем "незастраховани" магазини  и офиси, натрупвайки капитал по този начин за себе си и престъпния шеф! Следващите ѝ набелязани цели вероятно са още по-амбициозни!

       Вместо пак да киснем, "след дъжд качулка"  по улиците и площадите и само с едно знаменце в ръка да се опитваме да ги сваляме от власт, днес ние държим в ръцете си едно мощно и ефикасно оръжие, с което можем да го направим веднъж за винаги, по наша воля, без да се съобразяваме с тепегюзлука и наглостта им!

         2.  За да създадем необходимата критична маса от  2/3 българи, готови да се опитат да променят статуквото в своя полза и  оформим "гражданско" мнозинство в  43 НС, предлагам да си създадем във всяко населено място  САМОИНИЦИАТИВНИ ГРАЖДАНСКИ КОМИТЕТИ ( учейки се и подражавайки на Апостола, вместо безцелно да се държим за портрета му и да го разнасяме по площадите!). Ако хората на Дончо Дудев го организираха миналата година успешно, защо да не продължат още по-успешно да го правят и тази година!
          3. След сплотяването на минимум 1,5 милиона българи, които ще знаят за кого и за какво гласуват, мотивирани в името на горната кауза и от опита да се променят нещата към по-добро, напълно реално е да откликнат поне 20 партии от тези 300, които са на българския небосклон, готви да задгърбят "специфичните" си партийни "идеологии", близки до програмата от 10-тина  най- важни за България точки, която ще им бъде представена да подпишат и задължат да изпълняват,от така сформираното гражданско общество.
     
          4. Колкото и да са малки, различни и антагонистични, в тези партии има доста свестни хора, некупени, непродажни, милеещи по свой начин за България, но сами не могат да пробият системата!

         5. Разпределяме се на области ( по подобие на революционните окръзи от Априлското въстание). Всяка област гласува за  една от партиите, подписали програмата  и вкарва от 5- до 15 души от нея в НС. Партийните ядра  от фанатични и безмисловни активисти ще олекнат като коркови тапи! Естествено е от това да злобеят и плюят от панически страх! Късогледството обаче няма да им помогне да разколебаят умните да се присъединят към тези 2/3 българи!

        6. Вкарани  в това НАШЕ, ГРАЖДАНСКО НС, по подобие на това в Оборище, тези хора, за разлика от ГЕРБ, БСП,  ДПС и която и да е друга казионна партия ще съумеят да се обединят в името на България и оформят едно стабилно мнозинство, което да изпълнява подписаната програма, под непрекъснато упражнявания  граждански контрол и подкрепа от вън! ГЕРБ, БСП, ДПС и всякакви други партии ще са малцинство, неспособно дори и да се обедини, поради платени, антагонистични интереси!

         Да се опитаме от борса да направим храм!
      
         Хакерите не винаги успяват от първи път, но те винаги успяват да разбият и най-защитения софтуер, дори и онзи, който непрекъснато го подобряват!.....Нима този толкова несъвършен изборен и управленски "софтуер" не може да се разбие??!... Едва ли?!

         Ако се обединим и спечелим, печелят най-вече децата ни. Ако загубим и се откажем да продължаваме, печели мафията!
      
         Напред, братя българи, България е в бюлетината, която държим в ръцете си. Ако милеем за България нека пускайки я в   урната  не я харизваме в ръцете на доказали се продажници!

          Днес врагът ни , за разлика от 1876г., не стреля с пушки и топове. Не убива веднага и поединично. Днес врагът стреля с пари и интереси. Те убиват едновременно всички ни, бавно и мъчително, без разлика на партийни, религиозни и други пристрастия! Парите нямат партиен цвят, мирис и Бог. Убиват по-коварно и от радиацията!

           Нека се опитаме да започнем на чисто и честно градежа на Нова и модерна България!

            "ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО"
            " НАРОДЕ....?????"

                                                               В. Левски 
     

          " БАВНО И ПОЛЕКА, НАРОДЪТ ПОРАСНА С НЯКОЛКО ВЕКА!"

                                                                                     Ив. Вазов
       

                                                                               
                                                ПАТРИОТ


                                      Патриот е - душа дава
                                      за наука, за свобода,
                                      но не свойта душа, братя,
                                      а душата на народа!
                                      И всекиму добро струва,
                                      само, знайте, за парата,
                                      като човек- що да прави?
                                      продава си и душата.


                                      И е добър християнин:
                                      не пропуска литургия,
                                      но и в черква за туй ходи,
                                      че черквата й търговия!
                                      И всекиму добро струва,
                                      само, знайте, за парата,
                                      като човек- що да прави?
                                      залага си и жената.


                                       И е човек с добро сърце:
                                       не оставя сиромаси,
                                       но не той вас, братя, храни,
                                       а вий него със труда си!
                                       И всеки му добро струва,
                                       само, знайте, за парата,
                                        като човек- що да прави?
                                       Изяда си и месата.

                                                                         Христо Ботев

Няма коментари:

Публикуване на коментар