понеделник, 19 май 2014 г.

ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ И ЧОВЕКЪТ




   Когато една Човешка цивилизация проповядва само една единствена своя ценност, стимулирайки животинския егоизъм у Човека, закодиран от природата, вместо да го изкорени като  непотребен от генната му система, тъй като той вече не живее  сред зверове! Когато тя я налага с всички свои средства като преоритетна в обществото си! Когато тя е станала дори  и смисъла  на това съществуване, и това е ПЕЧАЛБАТА НА ИНДИВИДА НА ВСЯКА ЦЕНА, ЗА СМЕТКА НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ! Когато я  поставя над  всичките други ценности,  направили от маймуната Човек, благодарение на  разумът му в резултат от дългата и мъчителна еволюция, извървяна от маймунския клон та до днес и отделили го завинаги от останалия животински свят на Земята!.......Тогава постигнатото от Човека през целия този дълъг път и неговия бъдещ живот, се  обезсмислят  очевидно!

   Ако Човешкият разум успее да извоюва окончателна победа във войната, която води със сляпата, хищна и ненаситна алчност на капитала още от 1871г, въпреки променливия успех и загубените битки, тя ще му позволи да прати и тази цивилизация при онези, които са вече зад гърба му! Едва тогава ще си открие възможността той да продължи своя еволюционен път напред.

  В противен случай ще означава, че смисълът от съществуването на Човека  на Земята вече се е изчерпал и ще приключи заедно с тази,която уверено върви към своето  самоунищожение,
вероятно последна негова цивилизация!

    Всичко, което преживяваме и наблюдаваме в нашия съвременен свят днес е демагогия, прах в очите и агония, целяща да отдалечи времето до неизбежната развръзка!


                                                                                           Венелин Дедински

Няма коментари:

Публикуване на коментар