понеделник, 12 май 2014 г.

ЗА МЪДРОСТТА И ОЩЕ НЕЩО



     Свръхамбициозната жена е феномен, нямащ аналог в природата. Това  природно явление не е тайфун, не е цунами, не е торнадо, не е лудост, не е бяс, не е фанатизъм. Може би е всичко изброено тук, събрано едновременно в съзнанието на една жена! Това съчетание подчинява цялата ѝ природа, воля и енергия на определената цел. От този момент замъгленият ѝ мозък  я кара да не подбира средствата за реализирането ѝ! Изобретателността за подбора и прилагането им е фантастично гениална! Жена, обсебена от този демон  не може да бъде спряна с никакви средства, познати ни до днес. Мъже, оказали се случайно на пътя ѝ в такъв момент, биват прегазвани като сламка.....В повечето случаи пътят след такава жена към набелязаната цел е осеян с трупове, развалини и бедствия, подобни на природните и завършва с постигане на желания резултат  в момент, когато целта е станала вече съвсем безсмислена.
      Това въведение си позволих да направя, защото ми се наложи случайно да го съпоставя с човешката мъдрост.
       След като президентът Обама разбра, че няма капацитет да разреши кризата в Украйна, за да не обърка още повече нещата, остави на Джон Кери и Лавров да си блъскат главите с този батак. Това разумно човешко поведение на един благоразумен и възпитан човек не се хареса на амазонките, обитавали Белия дом. Обладани от феномена, който описах в началото, те никога няма да се примирят с поражение и ще продължат да търсят средство за постигането на целта си - раздробяването и унищожаване мощта на Русия. За тях мъжете  не са били проблем никога и са се справяли винаги с лекота с тях, но такова "чудовище" като Путин ги изкара от равновесие и ги накара да тъпчат на място. Просто онемяха за момент!  Останаха с отворена уста!
      Г-жа Клинтън и г-жа Райс вилняха като природно бедствие задкулисно дълго време из Белия дом. Само алтернативата за трета световна война и гибелта на човечеството бяха причината тези амазонки да не постигнат целта си!
      Търпението на вече в напреднала възраст, изключително мъдър старец Хенри Кисинджър,
се изчерпа ! Той охлади мераците на тези, обхванати от неистов бяс дами и им надяна усмирителните ризи!
      Този човек, най- после сложи в ред в Белия дом и укроти вакханалията, която цареше там. Този стар и мъдър баща размаха пръст на разглезените си деца и ги предупреди, че демонизирането на Путин не е правене на политика, а е липса на такава!
       Този мъдър урок накара всички ние по света да си седнем по местата. Най- вече на късогледците от Белия дом, заедно с развилнелите се, побеснели  дами.
        Мъдростта в обикновения случай спохожда човека в края на житейския му път, когато вече е станала безполезна за него. Разбира се има и изключения от това правило, когато с нея са надарени и хора още в зряла възраст! Кисинджър е едно точно такова уникално изключение. През целия му съзнателен живот, както и на старини мъдростта е била негова  неотклонна спътница. Тя винаги е вразумявала света в многото критични ситуации, които той прескочи в миналото благодарение на нея. Днес тя пак охлади безмисловните ни и глупави страсти, обхванали ни като невъзпитани и самонадеяни деца!


                                                               В. Дедински

1 коментар: