неделя, 25 януари 2015 г.

ПАРАНОЯТА НА "СИЛНИТЕ"




       Януари 2015 се изтърколи бързо и е в историята вече. Той обаче беше белязан с твърде активна дипломатическа дейност на нашия "забележителен" първи дипломат! Каквито и врели- некипели да говорят българите за него червената точка, с която  ще отбележат дейността му неговите презокеански господари, е неоспорима!Тези совалки на видни дейци от Западната дипломация през този януари бяха организирани перфектно от нашият човек!
        Аз като средностатистически българин се замислих и се помъчих да открия аджеба каква ли ще ми бъде файдата лично за мен от тия визити на толкова високо поставените господа в моята Родина?
      Американецът и англичанинът ми обясниха, както му е реда, че са дошли за мое добро. Обещаха ми, че ще помогнат на правителството да работи по-ефективно та да ми стане по-лек животът. Дори веднага след тях се появи у нас "експерт" по енергетиката, който според обещанията на ония двамата хубавци, този "експерт" трябва да оправи несправедливо договорената цена на тока от американските МАРИЦИ,тъй като сега го плащам на свръх богатите отвъд океана поне 3 пъти по-скъпо отколкото струва....Но като знам как говорят едно, а след тях нещата стават по друг начин чакам с нетърпение да разбера "загрижеността" им към кого ще е!
       Току що изпратихме по живо по здраво двамата "приятели" и ето ти в София цъфна и норвежеца!  Изглежда Даниел Митов и нашата върхушка се бяха изплашили не на шега! Май бяха сънували лош сън!....Току виж някоя сутрин осъмнем с руски морски пехотинци във Варна и Бургас, а десантчиците им кацнали на летище София!Ние ще ги посрещнем с цветя и почести, ама какви ще ги дъвчат тогава тия наши марионетки, хич акълът не ми го побира!
       Та друго си е да дойде шефа на НАТО, за да ги поуспокои. Лошото е , че се случи зима и човекът не можа да поизгори на южното море! Щеше да  заприлича на истински мароканец. Разтреперан, нашият "главнокомандващ" на двете ни дивизии, които ни останаха се видя, че не може да разчита на тях освен да се перчи на парадите пред "Александър Невски"! Пък и едва ли на българина сърцето ще му даде  да стреля срещу братушките!.... Нашият го удари  на молба пред скандинавеца, защото знае какви ги е надробил. Последният му видя хала и го съжали. Обеща да му докара пазванти от други държави, за да го пазят от руснаците, защото иначе работата му е спукана!...За всяка услуга обаче се плаща! За оръжието на пазвантите отделно! Понеже горкият има само една къщичка в Гърция и няма да може да си плати масрафа с нея нашият се сети, че си има и народ, който го търпи и с "радост" ще му  плати сметките!....Е някой и друг милиард  на първо време. Бълха ни ухапала! Нали е за нашия "любим" президент?...Ние от руснаците не се страхуваме, но президентът като говори много глупости сега ще трепери!
        Изпратихме  "скъпия" (в действителен и преносен смисъл) гостенин и останахме сами със себе си и ежедневните ни гайлетата. Мислим, въртим се, чешем  се зад врата  и става ясно, че пак трябва да ходим до банката, защото само едни гащи ни останаха на задника. Още 6-те месеца не са минали от както ходихме за 8-те милиарда до нея заради КТБ и сега пак ни се налага да теглим пари. Тоя път за разноските на пазвантите! На първо време1-2 млд  ще стигнат!!.... То нашите хубавци ще теглят без много да му мислят,когато ги взимат от банката ама ние да му мислим,защото ще теглим също, когато ги връщаме!.... Горкият ни наш президент, жив да го оплачеш, все е сдал багажа. Параноята го следва навсякъде!Да би мирно седяло не би чудо видяло ама на, то акъл се иска за това!
      На всичко отгоре и тия един файтон "кафяви демократи" у нас като чуят думата Русия без да са разбрали за какво става въпрос ги хваща диарията.....Друг път да са оревали варталъка за тия пазванти, които ще дойдат да вардят президента ни и кликата около него! Не ни стигат американците, ами и други от кол и въже ще дойдат, да лежат тука и да ги храним!....Ама нали е за "любимия" им президент то е "демократично" и в реда на нещата! Мълчат като пукали!....Нещастници! Ако бяха руски войски да пазят бай Тошо щеше да е интервенция, окупация, потъпкване на свободата!....Имат акъл като на пиле! А се бият в гърдите, че са патриоти! Вятър и мъгла!..... Несретници,та дрънкат! Не знаят какво искат!...Объркани хорица!
      Хайде стига сме бистрили политиката и да ходим да работим, че на нашите хубавци пари им трябват. Харчат ги по-бързо отколкото ние ги изкарваме ,а още им плащаме и
лихвитe отгоре!



                                                 Венелин Дедински

Няма коментари:

Публикуване на коментар