четвъртък, 1 януари 2015 г.

БЕЗУМОРАТА НА ЕДНО ТОТАЛНО БЕЗСИЛИЕ

    


      " Но много хора смятат, че деформациите във външната ни политика са дори още по-скъпи. По-убедително оправдание на войната в Ирак беше привлекателността на иракския петрол вместо  декларираното от Буш намерение да се премахне един диктатор( и може би огромните печалби, които биха натрупали привържениците на Буш, вкл. корпорацията "Халибъртан" на вицепрезидента Ричард Чейни)"

       " С единия процент на върха, който е отговорен за войните и не плаща 
никаква цена за тях, идеята за баланс и умереност вече няма значение. Няма ограничение за авантюрите, които можем да предприемем; корпорациите и предприемачите очакват само да печелят......За американските предприемачи военните създадоха златно находище, което е отвъд нашите представи."
    
                          ДЖОУЗЕФ СТИГЛИЦ- Лауреат на Нобелова награда по икономика.Преподавател по икономика в Колумбийския университет- САЩ. Съветник по икономическите въпроси на президента Клинтън.Главен икономист на Световната банка. "Безумно добър икономист" според Пол Кругман.

      Не е тайна за никого, че непреходната мечта на редица стратези отвъд океана-политически и военни е била и е покоряването на Русия. Раздробяването ѝ на отделни апетитни хапки и под прикритието на прословутата "американска демокрация" те да бъдат опоскани, подобно както става с държавите от Африка, осигурявайки несметни богатства на американските компании и техните предприемачи. Тази необятна територия, толкова рядко населена, криеща в недрата си несметни природни богатства кара тези господа да беснеят и излизат от равновесие непрекъснато. Ден и нощ си блъскат главите върху всевъзможни планове, доктрини и стратегии така, че населението на тази страна да повярва в "демократичността" на САЩ! Това червейче, заложено върху куката на американската въдица много често се е оказвало ефикасно, разбира се подпомогнато от създадените за тази цел и щедро финансирани НПО-та в съответната държава. Тази алчна и агресивна държава не пропуска и най-малката, появила се възможност където и да е по света, за да наложи незабавно влиянието си там.  След което ресурсите от това място да бъдат най-безцеремонно присвоени в нейна полза на изумителна безценица!....Този сценарий ни е до болка познат. Христоматиен метод на ограбване: "демокрация" и "свобода" срещу ресурси! Латинска Америка, Африка, Азия, Близкия изток....Трябва да си кръгъл идиот, за да не го осъзнаеш!
    Този повтарящ се до втръсване подход на САЩ към всички страни по света обаче удря на камък щом взора ѝ се насочи към Русия! Колкото и старателни и изобретателни да са стратезите ѝ, колкото и разработките им да изглеждат примамливи и реализуеми, те в най-добрия случай се провалят още в самото начало!
     Рухването в бившия Съветски Съюз на Комунистическото управление  във вида, който познаваме поради изчерпване на неговите възможности и невъзможността му да се модернизира и впише в новите реалности, даде лъч надежда на почти отчаялите се господа! Русия на Елцин, която заприлича на разграден двор, възвърна самочувствието им. Те запретнаха ръкави и започнаха да потриват ръце от нетърпение. Предстояха важни избори. Провалът беше недопустим за тези изпечени господа! Грешката би била фатална!...Пи Ар   кампанията се повери на супер топ агенция. Финансирането ѝ, естествено отговаряше на ранга и огромния залог!....Ние подценяваме или не си даваме сметка за изключителните възможности на тези агенции. Финансирани щедро от САЩ, те почти винаги успяват да обработят незабелязано общественото мнение там, където трябва в желаната за САЩ посока. Стоейки в сянка, с помощта на своите агенти и купените крупни медийни играчи в държавата,те почти винаги успяват да промият мозъците на основната част от неориентираното в тази игра, наивно население така, че  то да се докара до състояние на екзалтация от "способностите" на точния, станал вече "любим" му кандидат...Пускането на "точната" бюлетина се превръща от положените професионални усилия, в елементарна техническа подробност......Нима не сме свидетели на феномена, как така пожарникарят от Банкя, чиито умствени способности и всекидневните му изцепки ги виждаме ката ден, "успешно"се избира заедно с неговата партия от посредствени люде, за да управляват държавата ни в угодна на САЩ посока??!.... Това става   благодарение на целенасоченото и контролираното му, умело определяно "правилно" поведение и говорене както пред камера, така и пред обработваното по време на кампаниите в желаната посока, население от въпросните агенции. Съвсем естествено е, че за да владее положението в съответната държава и да се застрахова от неприятни изненади, САЩ се нуждае от прост, послушен и лоялен васал за неин кормчия с посредствени и без особени претенции и способности съпартийци, здраво впримчени в зависимости от своя лидер! Богатствата от съответната страна, когато са на лице горните условия сигурно и безпрепятствено текат към Уолстрийт ..... Ето така и в Русия по време на онова недалечно минало, професионализмът и богатият безценен опит  на печената агенция казаха тежката си дума! Преднината, която имаше  Дзюганов пред Елцин по време на почти цялата кампания, въпросната агенцията  я стопи без проблеми като мартенски сняг, само за седмица преди изборите! Диктувайки с вещ професионализъм  и определяйки стриктно  "точното" и "правилното"  поведение и говорене на Елцин пред камерите и пред електората постигаше поразителен ефект!.....Нещо повече. Осигурен  му бе и сигурния избор!
     Господата ликуваха, подобно на Хитлер след завземането на Сталинград. Нещата в Русия отиваха от зле на все по-зле..... Пияницата Елцин най-после взе, че изтрезня виждайки  катастрофата, към която тласкаше Русия от пиянство и некадърност. Уплаши се от онова, което бе сътворил по време на постоянно замъгления си разсъдък!.....Русия като осиротяло дете бавно се хлъзгаше по наклонената плоскост, в подножието на която с отворени обятия чакаха онези отвъд океана с доктрините и стратегиите! Чакаха и не вярваха на очите си, че ще я получат като небленуван подарък от ръцете на самия Елцин, ей така без нищо!....Такова стряскащо явление само пиян руснак е в състояние да го направи и никой друг по света!
    Втрещеният и изтрезнял Елцин, уплашен до смърт, той безпогрешно намери точния човек, който би се справил с безнадеждната ситуация, в която бе натикал Русия и би я спасил от лешоядите отвъд океана. Измоли от него прошка за престъпното си управление и сдаде властта!
     Настанаха трудни дни за Русия! Много тежки, адски тежки....В Чечения се водеше война без правила и милост! Стратезите бяха на ход и печелеха ситуацията там. НПО-тата пълнеха улиците на Москва и големите градове, с наивни и екзалтирани хора, виждащи само  червейчето, скрило куката от коварната въдица!....Мерките за овладяване на положението не бяха от най-демократичните, но те не бяха по-различни от онези по времето на Маккартизма през 1945г,или към тези от движението "Окупирай Уолстрийт" през 2008г в САЩ!...Да не говорим за чисто гангстерското убийство на Че Гевара,без съд и присъда от официалните агенти на ЦРУ, изпратени специално от чиновниците в Белия дом със заповед  да свършат работата "демократично"!Или с нищо непредизвиканото бандитско нахлуване на янките в о.в Гренада,за да устроят чисто "демократичната" касапница на законното ѝ правителство пред очите на целия свят! .....На никой не му идваше на ум да прогледне и види истината в очите и да я осъзнае с разума си! Да осъзнае демагогията на наглия крадец, който безочливо и без никакъв свян крещи "Дръжте крадеца",леейки денонощно и неуморно своята пропаганда в ефира за НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНАТА държава в света!   Нахалната и безскрупулна "демократка" наливаше масло в огъня. Сипеше огън и жупел срещу "твърдата ръка" на Кремъл, без да ѝ мигне окото, знаейки какви ги върши постоянно не само в собствената си страна, но навсякъде по света, където интересите ѝ са застрашени! Бесът ѝ бе явен, истеричен и неприкрит!....И този път пъкления план не успя да се реализира! 
      Събитията, макар и непопулярни в Чечения и Грузия попариха бляновете на онези, които виждаха вече Русия, разчастена и поднесена на тепсия! НПО-тата останаха без финансиране и се разпиляха като пилци, на които вече не хвърлят храна,  забравили моментално за "демокрацията". Всеки член от тях си намери друго, по-полезно препитание! Икономиката заработи постепенно и държавата се изправи!...Украйна преживя оранжевата революция, а Тимошенко я  пратиха на спокойно и топло място, за да преосмисли на спокойствие поведението си.   Ситуацията след 4-5г и последователността от правилни стъпки изглеждаше овладяна!
       Всичко това доведе до тежка шизофрения не само стратезите отвъд океана. Чиновниците в Белия дом побесняха не на шега. Покерът навлезе в решителната си фаза. След всяко раздаване на картите обаче ставаше все по- ясно, че асата не отиват в техните ръце! Заговорът срещу Янукович с инсценирания "Майдан" и разстрела на 100 невинни граждани от "незнайни" снайперисти принуди Русия да си вземе Крим обратно. В следващото раздаване се появи картата Порошенко. Тя пък доведе до отцепване на индустриалните и богати на ресурси области на Украйна. Области, които въобще нямаха намерение да се ползват от западните "ценности"!....Всякакъв безуморно съчиняван сценарии се проваляше с трясък!
      Слабите покерджии отвъд океана се отказаха от желанието да платят мизата за онази част от Украйна, която вярваше и се надяваше на пустите "ценности"!....Ценности НЕТ! ИМА МВФ! Бавно и полека Украйна на Порошенко започна да затъва в блатото, тикана от МВФ, без някой да иска да я вади от там! Натрапената война със сепаратистите бе като капак на всичко останало. Запада и САЩ я насъскваха срещу Русия, но дълговете си бяха за нейна сметка! В замяна я лъжеха с някакви химерни "ценности"! Да не говорим, че трябва да изплаща обезщетенията на близките от сваления Боинг, заедно с лихвите!....Ръкостисканията и прегръдките в Белия дом с Обама отдавна останаха в миналото, заедно с изтеклия меден месец!
    Безуморието роди манипулацията на контролирания от САЩ пазар на нефта. Резултатът е повече от скромен! Рублата се стабилизира и доларът отпадна като платежно средство! Черен Петър пак остана отвъд океана!
    Бляновете за дестабилизация управлението на Путин при рейтинг над 70% са отчаяна поредна самозаблуда! Оказва се, че "великите" стратези са тотално безсилни щом прибягват до такива наивни доктрини! Просто човек да изпадне в умиление пред детската им наивност! Къде са живели до сега? От Марс ли падат, та нямат никаква представа с кого си имат работа??/....Луд умора няма! Заслепени от безнаказаното безчинстване из целия свят повече от век, тези господа все още живеят с мисълта, че всичко им е позволено и могат веднага да го получат. Достатъчно е само да го пожелаят!  Не остана кътче от Земята, където не са вилнели безнаказано. Крайно време е да им се надене усмирителната риза!.....Най-накрая майсторът, който ще им я сложи си го изпросиха сами!
    Този народ, на който разчитат глупавите стратези отвъд океана, при много по-тежки обстоятелства и доста по-властен диктатор разбра ясно своите интереси и не го свали от власт! Наивно е да се храни надежда това да стане днес!....Напразно си късате нервите до самозабрава, господа.  Изчистете се от дрогата, която ви държи в нереалния свят!  Вашето тотално безсилие е очеваден, неоспорим факт, въпреки нежеланието ви да го приемете !.... Надявам се, че фрагментите от речта на Сталин, произнесена на тържествената вечеря, състояла се на 24 юни 1945г в Кремъл, по случай отпразнуването на току що извоюваната победата над фашистка Германия ще ви помогне и накара да изтрезнеете от дрогата, с която сте се надрусали! Тази реч твърде бързо ще ви свали на Земята и прекрати безуморното ви, безсмислено  бъхтене:
    
   "Нашето правителство допусна грешки. Имаше моменти през 1941-1942г.,когато положението ни беше отчаяно. Когато нашата армия отстъпваше и изоставяше родните села и градове.....Друг народ би могъл да каже на правителството: Вие не оправдахте нашите надежди. Вървете си. Ние ще поставим друго правителство, което ще сключи мир с Германия и ще ни гарантира покоя. Но руският народ не направи това, защото той вярваше в правилността на политиката на своето правителство и тръгна на жертви, за да осигури разгрома на Германия.....Пия за здравето на Руския народ!"
    
                                                                                                 Й. Сталин


                                                                      Венелин Дедински

Няма коментари:

Публикуване на коментар