четвъртък, 17 септември 2015 г.

БУШОНИТЕ




           Тия дни в твърде мътния поток  от информации с най-различен характер на нашите неуморни медии,  се появиха случайно или не, две  съобщения. Обикновеният читател, свикнал сутрин редовно да минава покрай кварталния РЕП преди да тръгне за офиса си, едва ли би обърнал сериозно внимание на тях. Естествено е да ги приеме като поредната "сензация" ,случила се този ден и толкоз. Ние, обаче ще се опитаме да поразсъждаваме върху тях и потърсим някаква логическа връзка между тях.
          Едното съобщение бе, че Цветан Василев продава фабриката си за стъкло в Сърбия, за да покрие неплатените си дългове. Почти едновременно гръмна и новината, че  Цветан Цветанов е оневинен от българския апелативен съд...... На пръв поглед едва ли някому би хрумнало да търси връзка между тези две съобщения.
         Хората, забързани в напрегнатото ежедневие живеят с проблемите на днешния ден и случилото се преди месеци или година отдавна не ги вълнува,камо ли да седнат да правят някакви анализи!Ние, обаче ще се опитаме да поразсъждаваме върху спомените от недалечното минало.
          Започваме от тържеството, на което с голям патос бушонът Цветан Василев бе обявен  за "банкер на годината" и му бе връчена подобаващата се за тази чест награда . Всички присъстващи го аплодират бурно и го гледат с възхищение..... 
         Предстоеше тръбата на "Южен Поток" да стъпи на българска земя! Никой от присъстващите на това тържество не се съмняваше в реализацията на този стратегически и доходоносен проект. Почти всички от присъстващите в залата бяха помогнали банката на любимеца им да се натъпка с колкото се може повече (държавни)пари! Наш човек, доверен човек.Скоро ще се наложи да се теглят кредити за участие в този грандиозен обект! Банката трябва да е в ръцете на доверен човек!  А и лихвите по депозитите е добре да са по-височки, за да се натъпче банката до козирката!Пари ще трябват. И то много пари! Банкерът е наш човек и си знае добре работата.Няма да остави аверите си насред път я, особено когато започнат наддаванията за парчетата от тръбата! Печалбите, появили се на небосклона са ослепителни! Трябва да си кръгъл идиот за да не схващаш нещата! Всеки забравя служба и за какво седи на топлия стол!  Преобразява се неузнаваемо и е готов да даде всичко каквото може от себе си, за да участва в това дело  "опасно"! Сбогом на мизерията и живот от заплата до заплата!Законите са в наши ръце и само голтаците са длъжни да ги спазват!  Птичката веднъж каца на рамото!.....Естествено е тия от БНБ и надзора да са едни от първите, които по право "влизат" в така оформящата се печелбарска дружина! Делян Пеевски също не е за изпускане като ортак! Зад този бушон стоят доста мастити люде от държавата ни!Пари трябват, ей....много пари!
      Фирмите, които ще строят тръбата в България вече готвят договорите и разпределят проектирането!Всичко върви като по вода с пълна пара и е под контрол!.......Има само една малка подробност.Аверите на Боко са онези, на които той им пълни гушите със строеж на  магистрали! Всичките останали гледат! Ето защо тия не са много желани в това тръбно мероприятие, организирано с толкова много "пот", от "другите" ( дето гледат)! Подготвя се изолацията на Боко и изхвърлянето му от играта!.....Елементарно, Уодсън! Бушоните Цветан Василев и Пеевски под диктовката на суфльорите зад сцената, лесно сформират коалиция, която да направи  Боко смешен!Ала нашият пожарникар не е вчерашен и си е подсигурил абсолютното мнозинство в печатницата на своя доверен човек!
      Да, ама НЕ както казва Петко Бочаров. Цветан Василев  и дружината му също действат!  Протежето, доскорошен нескопосан "журналист"  вече  е " лидер" на партия, богато финансирана от ЛЮБИМАТА БАНКА!! Този "лидер" е инструктиран така, че е готов да направи коалиция и с дявола, но да не допусне Бойко до властта!.....Разгеле шансът проработва в последния, решителен момент в полза на банкерската групировка ! Информацията за бюлетините стига до ушите на съзаклятниците! Протежето оповестява ДЪЛБОКО ПАЗЕНАТА ТАЙНА!!Хващат Боко по бели гащ и язък за "лидерската му партия", но и тук има пак едно голямо  "НО"!Бюлетините ще брои самият Цацаров. А той не е кой да е!Спомняте ли си кой предложи Цацаров  за Главен прокурор, когато ГЕРБ бе още на власт??!........Съвсем естествено е този Цацаров да констатира, че бюлетините са 400 000 на брой и са напълно годни за употреба, както и че са напечатани допълнително, след приключване на правителствената поръчка!Но  причината "защо са напечатани" остана извън неговото любопитство! Тъй като този човек се разсейва лесно и в напрегнатата, непосилна задача, с която бе се захванал той се оплете като пате в калчища. Така този гарант на "законността" в България    просто "забрави" да попита собственика на въпросната печатница: "Кой му е дал капарото за тази допълнителна поръчка?".  Хубав въпрос, но отговорът е с повишена трудност!.......Боко бе спасен от резила и изритването му от властта, благодарение на "далновидния" кадровик  с дългата ръка, негов незаменим съратник, бушонът Цветан Цветанов се отложи за неопределено време!Пуделът Цацаров заслужи доверието, което му "гласува" слугинския състав на ВСС!
       Макар и нокаутиран, Боко се изправи със сетни сили преди рефера да отброи до 10! В парламента Боко бе като припикано мушкато!
        Южен Поток напредваше и като, че никаква сила не беше в състояние да го спре! Дружбата на Цветан Василев с Пеевски и бляскавата перспектива пред хората, които стояха зад двамата, даваше своите положителни резултати.Боко беше го закъсал безнадеждно! "Лидерската му партия" вехнеше ден след ден! А акълът на този загащен пожарникар не бе в състояние да роди нищо позитивно!Първите думи на бушона Пеевски, които изрече от трибуната на НС, веднага след избирането му за шеф на ДАНС не бяха благодарности, а закана към бушона Цветанов:  "Сега Вие ще видите г-н Цветанов какво ще се случи с Вас!" Тази реплика, изречена от шефа на ДАНС беше много повече от закана! Тя вещаеше ликвидацията на ГЕРБ!Делата и присъдите заваляха по главата на този Франкинщаин! И не се съмнявайте, че това бе началото на края! Този дебелак не се шегуваше, а и бе натоварен с мисия!Но когато си с късмет спасението ти пада от небето!Хората спонтанно излязоха на улицата да протестират срещу назначението на Пеевски!Бойко спаси и този път кожата и продължи с платени протести не срещу Пеевски, а против правителството! Но зад това правителство стояха юнаците, които с нетърпение чакаха първата копка на Южен Поток на българска земя!Протестите, колкото агресивни и отчаяни да бяха,дори и извън страната, бяха много шум за нищо! Работата за Бойко пак отиваше на зле!От ден на ден ставаше все по-смешен и неадекватен!Южен Поток набираше мощ!Дори г-жа Рийс се закани на компаниите, които работеха по подготвителните му дейности на българска земя, но и това не доведе до желания резултат!.....Във Варна теренът бе отчужден и компресорната станция се проектираше!В парламента  "лидерската партия" непрекъснато демонстрираше своите безмозъчност и некадърие! Лъсна целият им "умствен багаж" и пълната им немощ! Изцепките им повече развеселяваха залата, отколкото да будят някакво съжаление у слушателите!Това не бяха заседания на парламент, а цирк от безпомощни клоуни!
      Г-жа Рийс най-после схвана, че Бойко е едно глупаво, послушно недоносче, което за нищо не става!А и в момента, той не притежаваше никаква власт, за да бъде използван по предназначение!Бушоните Пеевски и Цветан Василев напълно се разпореждаха с  напредъка на Южен Поток под умелото ръководство на маститите кукловоди зад тях!Трябваше на всяка цена някой да ги спре и строежът на Южен Поток да отиде в небитието! САЩ се надяваше, че Боко машата ще успее да се справи със ситуацията, но бе твърде много надценен от своите господари и в момента бе безпомощен, носен от вълните на събитията като коркова тапа!Нямаше как г-жа Рийс да не се намеси лично и тя го направи твърде елегантно!.....Горещия картоф бе премахнат от  "любимите ни лидери" на ЕС, само след едно обаждане на г-жа Рийс по телефона! За всеки случай и СЕНАТОРЪТ МАККЕИН долетя чак от САЩ,за да се влключи в битката!НЕЩАТА БЯХА ДЕЙСТВИТЕЛНО ТВЪРДЕ СЕРИОЗНИ, ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ!Когато малката маша се издъни, голямата спасява положението!Да живее любимият ни ЕС, "гарант" на НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ и НЕЗАМЕНИМ ЛИДЕР за нашия просперитет!
         Но банката на "банкерът на годината" беше вече поизпразнена от кредитите,похарчени до този момент за проектиране и отчуждените терени!Кой взел,взел!Но става ядно,че връщане няма да има!Настава паника и Цветан Василев изнася в чували останалото!Държавата и будалите пият студена вода,а Пеевски изчезва от "мероприятието",както се беше появил!
        От този момент нататък всичко се сгромоляса с трясък! Хората, стоящи зад бушона  Пеевски реагираха незабавно  и видяхме как  веднага послушно той се обърна като фурнаджийска лопата заедно с ДПС по посока на новия вятър......
      Интересите на Пеевски не съвпадаха вече с тези, за които Цветан Василев бе станал "банкер на годината".....Впрочем  шумът и блясъкът около бушона Цветан Василев изчезнаха заедно със спирането на Южен Поток от страна на САЩ! Бушонът Пеевски забрави за заканата си към Цветанов и стана пръв негов приятел,спасявайки бизнеса на всички, които са зад него.Правосъдието "разбра" грешката си спрямо бушона Цветанов.......и всичко потече по волята на САЩ и неговите безлични български мекерета!Бушонът Цветан Василев бе изхвърлен като ненужен порцелан от "електропреносната" мрежа,а "печелбарите" ,сънували сладки сънища и погазвали закон след закон в името на големите пари, се разбягаха като хлебарки от внезапно появилата се светлина от обърнатата палачинка!Който оцеля, оцеля!Будалите в КТБ пиха една студена вода, заедно с голтаците, които платиха окраденото! 
     Да живее блатото, в което се въргаляме всички, окаляни до уши и от време на време ходим на "избори", за да узаконим незаконното си битие на жалки, безхарактерни подлоги на една безскрупулна и ненаситно алчна държава!


                                                                      Венелин Дедински     
     


     

Няма коментари:

Публикуване на коментар