петък, 6 юни 2014 г.

ЯВЛЕНИЕТО БАРЕКОВ



     Когато името БАРЕКОВ пак ни бе натрапено в общественото пространство беше ясно, че не е случайно и в никакъв случай в резултат от изблик на някакво ново мощно световно политическо течение, което си е намерило съответния последовател и лидер в България. Впрочем, ако поразсъждаваме малко по-задълбочено веднага се набива на очи, че до "явлението Бареков" се нареждат и други подобни, случили се на небосклона ни в недалечното минало!
     За да можем да стигнем до някакъв що годе задоволителен резултат от нашия анализ нека ги сложим на масата за дисекция. И така да ги започнем в хронологичен ред: Жельо Желев,  Сакс Кобурготсски, Бойко Борисов,Румяна Желева, бюлетините в Костинброд, Делян Пеевски и може би не последно явление за сега  в българската политика, явлението Бареков.
     Общото, което се набива на очи, за да се случват е, че българският избирател, който в крайна сметка подпечатва тези " АНДРЕШКОВСКИ" проекти е или непретенциозен, или твърде доверчив, а може би най-паче леко манипулируем. Употребих думата "андрешковски", защото това е втората причина за да ни се поднасят толкова нескопосани, направо глупави умотворения!  Тези проекти-балони замисляни там, някъде в кабинети, яхти,голф игрища или пикници. Обсъждани и създавани  "професионално" и "безпогрешно" от  "делови" мъже. Мъже със самочувствие и "твърд" характер,поради бързо напълнените им джобове, "доказателство" за  "големия" ум, както се вижда по-късно, че въобще не го притежават! Те в същност са най-обикновени  заблудени  андрешковци! Въобразили си, че имат капацитета да определят съдбините на България! Та те нямат способността да виждат по-далеч от собствения си джоб а и битието им се върти около него! Това е и смисълът на живота им! Ето защо и хоризонтът им е колкото на познатия Елин Пелинов герой!  Тези нискочели люде и представа си нямат, колко трагично изглеждат в очите на останалия свят! Мъчат се да изглеждат като фактор в него!
    Та да си дойдем на думата!  Този нескопосан "елит", пръкнал се от канализацята на България, днес се мъчи да налага дневния ѝ ред! Тези сиви гризачи, макар че се пръскат обилно с всевъзможни благовонни течности, периодично овоняват общественото ни пространство с вродената им от Господ защитна миризма! Глупостта и новоизлюпеното им его им пречат да разберат колко много допринасят за нецивилизования ни образ пред Европа!
Заради тъпата си печалба са готови да омърсят и оплюят всичко! Войнстващата    им простотия не се спира пред никакви граници!
        Всички ние, червени сини,залени, пембени и не знам какви си още, трябва да разберем, че докато не се обединим в едно силно гражданско общество, което да озаптиса тези посредствени люде . Да им сложи намордника и ги накара като послушни домашни животни да работят в полза на всички ни. До тогава глупавите им изцепки няма да  спрат и опитите да ни разделят и манипулират, също! Ще си въобразяват, че са велики на фона на нашата наивност и доверчива глупост!

                                                         В. Дедински

Няма коментари:

Публикуване на коментар