понеделник, 29 февруари 2016 г.

ЗА ПАРТИЗАНСКИЯТ ШМЕКЕРЛЪК




         Мътните води на прехода,скъсали стената на язовира,пометоха и покриха с кал всичко онова,което бе създадено и живееше до този момент,напоявано от животворните води на този язовир. Леките и вонящи субстанции по естествен път изплуваха от горе на мътния порой.....и за да бъде пълна и безнадеждна картината на този "преход" те изпълниха с воня  цялото затлачено с кал пространство.  Като новоизлюпени господари  започнаха да диктуват дневния ред на тази опустошена от пороя територия!........ За да не изглеждат съвсем безпросветни и неуки,побързаха да си купят или издействат дипломи за "образованост" или се закичиха със значката "десидент",въпреки,че едва ли знаят истинското съдържание на тази дума.  "Професорите" и всякакви други "десиденти",като Михаил Неделчев, Кошлуков,Ал. Йорданов,Леонидов,Калин Манолов,Евгени Михайлов,Едвин Сугарев,жалкият драскач Иво Инджев,безгръбначното влечуго Антон Тодоров,който си плюе в лицето непекъснато,за да бъде под прожекторите на всяка цена..... и много като тях, станаха повече от жабите в това блато. Няма ден, в който поне по трима такива"професори" да не се явяват по която ѝ да е телевизия, важно правещи своите нескопосани анализи по всякакви теми......И най-вече да ни убеждават колко добре изглежда всичко наоколо,прогизнало от....... калта, в сравнение с онова останало и затрито под нея! Този партизански шмекерлък  познат ни от първите години след войната, който покрай сухото, съвсем безмисловно смело гореше и суровото,но бе навреме обуздан и изхвърлен от живота ни тогава!......Днес не е необходимо да си Антон Дончев или Валери Петров, за да те "обявят" за велик! За да си "звезда- герой на нашето време"!  Напълно достатъчно е да си ловък шмекер и да боравиш умело с "доказателства от първа ръка", за да плюеш смело и също така безмисловно по всичко онова,което загина под калта на пороя! Не,че то нямаше кусури,но за партизанския нагаждач е важно всичко да бъде замазано с любимата му кал! Така родените след пороя ще "харесат" и приемат по-безрезервно и естествено действителността,която виждат и ще започнат да припяват на тия жабоци-десиденти безкритично,придобивайки неусетно образ на жаби като тях! Блатото ще стане естествената им среда на живот!
      Днес дори и НАЦИОНАЛНАТА ни ТЕЛЕВИЗИЯ,финансирана от данъкоплатците се включи в тази надпревара  и благодарение на "гениалния" КОШЛУКОВ,младите по-бързо и по-сигурно ще се се превърнат в жаби като него!
  Господа,днес ГЛУПОСТТА е ПРЕДИМСТВО,МОРАЛЪТ –НЕДОСТАТЪК,а ПРОДАЖНОСТТА и СЛУГИНАЖЪТ.....ДОХОДНИ ПРОФЕСИИ! Дано млдите да го разберат по-бързо и да не позволят дрогата,която се лее от ефира днес, да овладее съзнанието им и го разруши!    
       Предаването "Деконструкция" бе свалено от ефир с "героични" тиради на онези от СЕМ, които извършиха деянието, демонстрирайки с безпардонен тепегюзлук своето нищожество, само и само да се подмажат на един отчайващо некадърен, провалил се сам "президент"!......Така побързаха да  ни покажат колко са хубави "дрехите" на един "ГОЛ ЦАР"! Тази своя срамна постъпка те се опитваха да тушират, клеймейки шумно и с приповдигнат патос "враговете на народа",....с видима самозаблуда и самочувствие на "истински патриоти" и "бранители" на правдата!Естествено бе горните "професори" и "десиденти" неминуемо да влязат в употреба!С помощта на "научния си потенциал",доказан от "дипломите" и "титлите",те се заеха  твърде неграмотно да я отстояват по всички ТВ студия и радия! Това носеше на последните добра печалба, срещу ефирното време,което те предостявяха с охота...... и с това го овоняваха до краен предел! Но,какво да се прави? Парите не миришат!
        Контра предаването на Румен Леонидов,което бе измислено поне малко да заглуши правдата в "Деконструкция" остана....като бастион на ЕДИНСТВЕНАТА ИСТИНА, която заслужава да се лее в родния  ни ефир! И.....ВСИЧКО СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО!!!....Спокойствие и тишина настана в блатото!......Само, че слушайки този 
"литературен" шмекер, появил се върху мътните води на прехода интересно защо твърде много ми напомня на предишните такива- по време на социализма! На такива "гениални литературни колоси" ......като Ст. Ц. ....с фамилия известна на всички! Апаратния,конюнктурния,галещия ухото на властта,нечистоплътен "патриотизъм" на този "велик" наш писател ни е до болка познат......също като този на Леонидов!
         Между другото се сетих за Петър Увалиев!.....Може ли някой свестен българин да каже нещо укоряващо или лошо за този велик и начетен българин??!!.....Ако го направи....първо няма да е българин....или вероятно ще е една безмисловна дребна мижитурка!.....Та този човек едва ли някой може да каже, че е симпатизант на комунистическата идея......или още по-дръзко, комунист!.....Въпреки  това той, воден от дълбоките си патриотични чувства е помагал винаги и на хората от комунистическия режим,когато това е било в полза на България.Независимо, че този режим не винаги се отнасяше към него благосклонно, а понякога и грубо! Моралът не му позволяваше да отговаря на тези низостни постъпки! Неговата камбанария не бе от ранга на тия, които постъпваха така с него! Този му висок морал и прекрасен  характер  позволяваха на Увалиев да отделя зърното от плявата много по-прецизно от всяка изобретена за това машина! С педантична точност и изключително достойнство, този човек показваше недъзите на нашето общество .....без злоба,без пропаганда, без обиди и квалификации,без да се унижава с някакви дребни шмекерии.....с единственото желание и надежда да бъде чут  от трибуната ББС....и колкото  се може повече да бъде полезен на родината, защото я обичаше истински! С удоволствие се срещна с офицера от ДС Георги Марков и  помогна с всичко, което бе по силите му на неговото благородно дело, в името на по-доброто за България!.......Слушах неговите публични изяви след като се завърна в България. Вече от позицията не само на критикуващ, Увалиев се стремеше да бъде максимално прецизен и обективен в преценките си за отминалия ни 45 годишен период,......за да останат те ВЕРНИ в историята,която младите тепърва щяха да я четат! Този изключителен човек нито за миг не се поколеба да каже и добрите неща, постигнати от българите през този период,.... радваше им се!Искрено му се искаше да са повече!  Той ги съобщаваше с удоволствие и с прецизна точност, разбира се премерени на неговия кантар!  Не си позволи никакви изхвърляния и суперлативи,.....както и тяхното неглижиране!
        Aко въпросните Леонидов,Тодоров,Манолов и много като тях горят от желание да изследват мръсното бельо на тайните служби, бих им препоръчал да се хвърлят с пълна сила и ентусиазъм в това на ЦРУ!.....Там те ще намерят обилен материал за задоволяване на своето любопитство и на неогасимата си страст към този род "научни" изследвания......Макар и захванали се първоначално с бившата ни ДС, "изследователската" им дейност ще ги доведе до заключението, че мръсното ѝ бельо изглежда като почти неупотребявано,в сравнение с това на ЦРУ!......Достатъчно е да споменем терора, който осъществяваше в САЩ по време на маккартизма, много по-мащабен и безпощаден от ответната реакция на новите демокрации в Европа по-това време, "демократичните" разстрели на Кенеди, Алиенде и Че Гевара....и още много такива по целия свят! Многобройните опити за покушение на Кастро,както и плана за нахлуването в Гренада! Непрекъснатия контрол над правителствата в Латинска Америка и на много други по света, упражняван директно от тази институция,са само незначителна част от това "бельо" на ЦРУ, г-н Леонидов и сие!!....И като краен резултат от изследването си "изследователите"   неминуемо ще се доберат до "научното" прозрение, че въпреки този факт "авторитетът" на това ЦРУ ни най-малко не е пострадал като репресивна институция на "най-демократичната" държава в света- САЩ!НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО, ГОСПОДА......САМО СМЯХ В ЗАЛАТА!
             Да показваш "колко  мръсно" е бельото на един човек,оставено в коша за пране не означава,че  този човек.....е  обезателно НЕЧИСТОПЛЪТЕН!!
             Братя българи, стремете се да умеете добре да отсявате плявата от зърното както го правеше ПЕТЪР УВАЛИЕВ......и ВИНАГИ казвайте цялата истина! Тя нито е ЧЕРНА, нито е БЯЛА!.....Тя е ИСТИНАТА, неоцветена, без грим,без пластична операция!
      Половинчатата истина обслужва някого......и е слуга на мръсната ПРОПАГАНДА, денонощно лееща се от ефира, предназначена да срива съпротивителните сили на нашия мозък!......Защото,когато маймуната започне да мисли,става Човек!



                                                                Венелин Дедински

Няма коментари:

Публикуване на коментар